Nadat ik de Roomba had ontvangen ben ik gelijk gestart met openmaken van de doos en het klaarmaken van het apparaat en de bijbehorende app.
Dit uitpakken van het apparaat was simpel en alles wijst vanzelf. Binnen een kwartiertje werkend.
De app was een ander verhaal. Het leek makkelijk te downloaden maar het duurde erg lang voordat alle instellingen werkte in de app. Zo kon ik pas de volgende dag een keuze maken uit de taal en ook pas de zuigkracht en de te gebruiken dweilinstelling aanpassen. Dat was wel een tegenvaller omdat het lang zoeken was om de Roomba Combo goed te laten werken met de juiste instellingen. Het lijkt dus alsof hij heel lang alle instellingen in de app aan het downloaden of verwerken is.
In het begin is het zoeken welke draden en obstakels je aan de kant moet leggen maar als je dat door hebt gaat ie moeiteloos zijn gang.
Ik heb me verbaasd over de hoeveelheid stof die hij de eerste keer opzoog (terwijl de instellingen nog niet eens optimaal waren.
Wel al een keer gehad dat hij pas de halve kamer gedaan had en dat hij zelf naar de basis terug ging omdat hij klaar zou zijn met reinigen.
Met ons hoogpolig tapijt heeft de Roomba moeite. Vaak komt hij er niet op of blijft hij op het tapijt staan. Hij lijkt dus minder geschikt voor hoogpolige tapijten.
Na twee weken testen en dagelijks gebruik ben ik tevreden over de Roombo Combi maar zou ik de volgende keer voor een geavanceerder model kiezen.
Positieve punten: makkelijk te installeren, eenvoudig in gebruik, Zuigt prima
Negatief. Moeite met hoogpolig tapijt, dweilfunctie matig, heeft soms moeite om over stoelpoten heen te komen.
Pluspunten
- gemakkelijk te installeren
- maakt weinig lawaai
Minpunten
- moeite met hoogpolig tapijt
- loopt wel eens vast