Via reviewclub mocht ik.deze set een maand lang aan de tand voelen.
Tijdens het uitpakken viel me al op dat het gewicht van, met name, de soundbar laag was. Dit deed een beetje af aan het 'kwaliteitsgevoel'. De installatie is trouwens heel eenvoudig. Wijst voor zich.
Een nadeel vond ik dat de subwoofer aangesloten was, in mijn geval met de LG Oled C9 55", oo de hdmi arc aansluiting. Ik had geen hele lange hdmi kabel waardoor ik de subwoofer op mijn eigen subwoofer (Bose cinemate) moest zetten om toe te komen.
Dus subwoofer staat draadloos in verbinding met een klein kastje dat de 2 rear speakers aanstuurt. Hierdoor moeten de subwoofer en het kastje in zichtlijn van elkaar staan. Iets om rekening mee te houden als je zo weinig mogelijk kabels/speakers etc. in beeld wilt hebben.
Geluid:
Kort samengevat: mwah. Het geluid overtuigt niet echt. Weinig diepgang, en standaard staan de rear speakers te zacht afgesteld. Je mist duidelijk de middentonen. De subwoofer kan een redelijke punch geven, maar niks waar mijn oude bose subwoofer van gaat zweten.
Hdmi-arc werkt prima, tevens het bluetooth gedeelte. De verbinding is snel gemaakt en klinkt qua kwaliteit niet anders t.o.v. hdmi verbinding. Mits je uiteraard over een fatsoenlijke kwaliteit audio beschikt die je via bluetooth afspeelt uiteraard.
Resumerend:
Werkt het 5.1 systeem prima?
Ja, 5.1 werkt prima bijv. als je een 5.1 bron hebt via hdmi-arc of glasvezel.
Geluidskwaliteit wat je mag verwachten?
Nee, mijns inziens niet. Het is niet slecht ofzo,
Pluspunten
- Installatiegemak
- Werkt snel en eenvoudig
Minpunten
- Geluidskwaliteit
- 5.1 afstelling out of the box niet goed
- Bouwkwaliteit