Via The Insiders mocht ik de Rowenta X-Force Flex Aqua RH 9890 testen.
Ik was zelf vooral geïnteresseerd in de functie om tegelijkertijd te stofzuigen en te dweilen.
Eigenlijk ben ik heel tevreden over deze stofzuiger. Een steelstofzuiger is toch echt wel veel praktischer dan een traditionele stofzuiger. Je pakt hem veel makkelijker, ook voor kleine beetjes vuil.
Opvallende punten"
Wat als eerste opvalt is de grote hoeveelheid accessoires. Heel handig. Ik vind het heel fijn dat het ophangstation, niet direct ook het oplaadstation is. De accu kan los. Daardoor hoeft de plek waar je de stofzuiger opbergt niet in de buurt van een stopcontact te zijn.
Gebruik
Ik heb een huishouden met kinderen en een hond. Dan wordt de vloer nog wel eens flink vies, vooral als je midden in een tuinverbouwing zit. Qua stofzuigen is deze steelstofzuiger prima. Je moet er wel even aan wennen dat het opvangbakje voor stof niet zo groot is (zeker niet als je nu een stofzuiger met zak gebruikt). De stofzuiger is voor mijn krachtig genoeg. Naast de ecostand, is er ook een boost. Heel fijn. Maar dan gaat je accu natuurlijk wel sneller leeg.
Met een volle accu kan ik met gemak een aantal keer stofzuigen op eco stand.
De flexsteel is handig voor onder kasten en tafels. De stang die in delen uit elkaar kan is heel fijn. Zo heb je ook een kruimeldief en een kruimeldief met lange stang.
Stofzuigen en dweilen tegelijk
Eigenlijk een hele handige functie. Maar het vervangt het dweilen met een emmer sop voor mij niet. Deze functie is handig voor slaapkamer en werkkamer misschien, of na een kleine knoeibeurt. Maar niet voor grondig dweilen. Eigenlijk is het ook het beste om de dweildoek na gebruik even te wassen, anders komt dat vuil weer terug op je vloer bij de volgende dweilbeurt, ook als je hem grondig uitgespoeld hebt.
Al met al zou ik deze stofzuiger wel aanraden, maar niet als je hem wil om het dweilen te vervangen.
Pluspunten
- veel accessoires
- losse accu
- je pakt hem snel
- stofzuiger en kruimeldief in 1
Minpunten
- dweilen is niet hetzelfde als met emmer en sop
- zwaar voor mensen met handblessures
- prijs