Na enige tijd te hebben doorgebracht met mijn nieuwe LG QNED QNED85, ben ik klaar om mijn ervaringen te delen.
Deze televisie belooft veel met zijn indrukwekkende specificaties, en ik moet zeggen dat hij in de praktijk aan veel van mijn verwachtingen voldoet.
- Design
Het eerste dat me opviel bij het uitpakken van de LG QNED QNED85 was het strakke, moderne design.
De slanke bezels rondom het scherm geven de TV een luxe uitstraling en zorgen ervoor dat het beeld echt centraal staat.
De TV is relatief dun en heeft een stevige, doch minimalistische standaard die goed past in mijn woonkamer.
Het ontwerp is absoluut een pluspunt, vooral als je waarde hecht aan esthetiek in je interieur.
De bouwkwaliteit voelt robuust aan, zonder dat de TV log of zwaar overkomt.
Het plaatsen van de TV was een eenvoudig proces, en dankzij de smalle rand kun je je volledig op het scherm concentreren zonder afleiding.
Bovendien staat hij stabiel op zijn voet, en er is de optie om hem aan de muur te bevestigen, wat ik nog overweeg om mijn setup nog strakker te maken.
- Beeldkwaliteit
De beeldkwaliteit van de LG QNED QNED85 heeft me echt weten te imponeren.
Deze TV maakt gebruik van Quantum Dot en NanoCell-technologieën, en dat is te zien.
De 4K-resolutie levert haarscherpe beelden, en de kleuren zijn levendig en natuurgetrouw.
Een van de dingen die me het meest opvielen, is hoe goed de TV presteert in verschillende lichtomstandigheden.
Zelfs overdag, met veel zonlicht in de kamer, blijft het beeld helder en goed zichtbaar, zonder dat de kleuren vervagen.
Wat de contrasten betreft, maakt de Full Array Dimming-technologie een groot verschil.
De zwarttinten zijn diep en vol, wat vooral opvalt bij films met veel donkere scènes.
Dit zorgt voor een uitstekende kijkervaring, of je nu naar een film kijkt of een spannende game speelt.
De helderheid is meer dan voldoende, en dankzij de anti-reflectiecoating heb ik geen last van hinderlijke reflecties, zelfs niet bij veel omgevingslicht.
Een ander groot voordeel is dat de beeldkwaliteit consistent blijft, zelfs vanuit bredere kijkhoeken.
Dit maakt het ideaal voor groepskijken, iets wat bij mij thuis vaak gebeurt.
- Geluid
De ingebouwde speakers van de LG QNED QNED85 hebben me positief verrast.
Hoewel ik al zelf een soundbar bezit, ben ik best tevreden met de audiokwaliteit die deze TV levert zonder de soundbar te gebruiken.
De geluidsweergave is helder, en dialogen zijn goed verstaanbaar, zelfs bij lagere volumes.
De bas is redelijk vol, wat zorgt voor een aangename kijkervaring zonder dat je meteen externe audioapparatuur nodig hebt.
Voor dagelijkse tv-programma's en films voldoet het geluid prima, maar als je echt een bioscoopervaring wilt, zou ik een externe geluidsoplossing aanbevelen.
De TV ondersteunt Dolby Atmos, wat een pluspunt is als je besluit om een compatibel surround sound-systeem aan te sluiten.
Dit heb ik zelf nog niet gedaan, maar het staat zeker op mijn lijstje.
- Gebruiksgemak
Een ander gebied waar de LG QNED QNED85 echt in uitblinkt, is gebruiksgemak.
Vanaf het moment dat ik de TV voor het eerst inschakelde, was het installatieproces een fluitje van een cent.
De TV begeleidt je door de stappen en binnen enkele minuten was hij verbonden met mijn Wi-Fi-netwerk en klaar voor gebruik.
De Magic Remote is een van de meest intuïtieve afstandsbedieningen die ik ooit heb gebruikt.
Het aanwijzen en klikken voelt natuurlijk aan, en de sneltoetsen voor populaire streamingdiensten zijn erg handig.
De WebOS-interface is snel en gebruiksvriendelijk. Apps starten snel op, en het schakelen tussen verschillende bronnen en menu's gaat soepel.
Het menu is overzichtelijk en alles is binnen handbereik, zelfs als je niet zo technisch bent ingesteld.
Ik waardeer vooral de spraakbesturingsopties; het is verrassend hoe vaak ik mezelf erop betrap de afstandsbediening niet eens op te pakken, omdat ik gewoon met mijn stem naar inhoud zoek of instellingen aanpas.
- Smart TV Functionaliteiten
Als het gaat om smart TV-functionaliteiten, stelt de LG QNED QNED85 zeker niet teleur.
Het aanbod aan apps is ruim, met alle populaire streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video en Disney+ beschikbaar en makkelijk toegankelijk.
Ik heb vooral genoten van de soepele integratie met mijn smartphone dankzij AirPlay 2 en de ingebouwde Chromecast.
Hierdoor kan ik zonder gedoe video's en foto's vanaf mijn telefoon op het grote scherm delen.
De TV is ook compatibel met zowel Google Assistant als Amazon Alexa, wat een leuke extra is.
Ik heb dit voornamelijk gebruikt voor eenvoudige taken zoals het aanpassen van het volume of het schakelen tussen ingangen, en het werkt heel goed.
De mogelijkheid om de TV te bedienen met spraak is een handige toevoeging, vooral wanneer je handen vol zijn.
- Mijn Conclusie
Na enkele weken intensief gebruik kan ik vol vertrouwen zeggen dat de LG QNED QNED85 een uitstekende keuze is geweest.
Het combineert een prachtig design met indrukwekkende beeld- en geluidskwaliteit, en de gebruiksvriendelijke interface maakt het een plezier om te gebruiken.
Of je nu een filmavond houdt, een intense game-sessie hebt, of gewoon naar je favoriete tv-programma's kijkt, deze TV levert keer op keer.
Het is duidelijk dat LG veel aandacht heeft besteed aan zowel de technische prestaties als het gebruiksgemak, en dat maakt de QNED85 tot één van de beste televisies die ik in jaren heb gehad.
Voor iedereen die op zoek is naar een topklasse TV die alles biedt wat je nodig hebt voor een ultieme kijkervaring, is de LG QNED QNED85 een absolute aanrader.
Pluspunten
- Uitstekende Beeldkwaliteit
- Brede Kijkhoeken
- Modern en Slank Design
- Makkelijke Installatie en Setup
Minpunten
- Stoom kabel had iets langer mogen zijn