Kieskeurig Magazine v2

Airfryer-recepten van The Amazing Kitchen: ‘Lekker eten zit echt in ons DNA!’

Moeder Anja Holtkamp en dochter Simone van der Koelen zijn de dames achter The Amazing Kitchen, een website die compleet draait om koken met de Airfryer en meer. Denk aan heerlijke recepten, tips & tricks en reviews van verschillende Airfryers.

“Afzonderlijk van elkaar hadden we beiden al een tijdje een foodblog, maar we waren zo enthousiast over de Airfryer en alles wat je ermee kon. Het viel ons op dat veel mensen er echt alleen maar frietjes in bakten. Hartstikke lekker natuurlijk, maar het heeft ons doen besluiten om The Amazing Kitchen te starten, puur om te laten zien dat je zo veel andere lekkere dingen kunt maken met de airfryer – denk aan cakes, ovenschotels en lekkere ontbijtjes. Naast onze blog hebben we ook een drietal boeken uitgebracht, waaronder ‘Hét kookboek voor de airfryer: 50 recepten voor elk moment van de dag’, een e-book ‘Zoete recepten’ en een e-book ‘Gezond ontbijten’. Tja, lekker eten zit echt in ons DNA!”

Hieronder vind je drie heerlijke recepten voor de Airfryer. Veel bakplezier en eet smakelijk!

Snickers brood

Ingrediënten voor het brood

• half pak witbroodmix (Koopmans)
• 0,5 ei
• 25 g roomboter (op kamertemperatuur)

Ingrediënten snickers vulling

• 120 g pindakaas
• 30 g bruine suiker
• 40 g pure chocolade

Ingrediënten garnering

• 5 el poedersuiker
• 1 tl water

Bereiding

Doe de helft van de mix in een mengkom, voeg 25 gram roomboter, het halve ei en 110 ml handwarm water toe en mix goed door tot een samenhangend deeg.

Laat 30 minuten rusten met een vochtige theedoek of folie over de kom.

Haal het deeg uit de kom, druk de lucht eruit. Vorm er een rechthoek van en leg de theedoek/folie er weer overheen. Laat nog eens 30 minuten rusten.

Hak de pure chocolade grof. Meng in een kom de pindakaas, bruine suiker en de chocolade goed door elkaar.

Druk de lucht uit het deeg, rol met een deegroller uit tot een rechthoekige plak.

Verdeel het pindakaas mengsel over het deeg, laat ongeveer 2 centimeter aan de randen vrij.

Rol de plak op; begin aan de lange kant zodat je een lange mooie rol krijgt. Aan het eind knijp je het deeg iets vast, zodat het mooi in een rolletje blijft zitten.

Snijd de rol in ongeveer 7 gelijke delen.

Vet een springvorm in met roomboter of bekleed hem met een vel bakpapier. Zet hier de rolletjes in met de snijkant naar boven.

Dek de vorm af met een vochtige theedoek of folie en laat 1 uur rusten en rijzen.

Zet de springvorm in de Airfryer en bak het broodje 20 minuten op 180 graden.

Gevulde paprika met vegagehakt en rijst

Ingrediënten (voor 1 persoon)

• 1 rode paprika
• 100 g gekookte rijst (bijv. basmati of zilvervliesrijst)
• 65 g vega rul gehakt
• 1 lente-uitje
• 1 tl kerriepoeder
• 3 el kokosmelk
• peper en zout

Bereiding

Halveer de paprika in de lengte, laat de steel zitten en verwijder de zaadlijsten. Bestrooi de binnenkant met peper en zout.

Bak de paprika’s 10-13 minuten op 180 graden in de airfryer, of totdat ze beetgaar zijn.

Snijd de lente-ui in ringetjes.

Meng het gehakt met de lente-uit, rijst, kerriepoeder en kokosmelk. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Vul de halve paprika’s met het mengsel en verwarm ca. 3-5 minuten op 180 graden in de Airfryer of tot alles door en door warm is.

Gegrilde banaan

Ingrediënten (voor 1 persoon)

• 1 banaan
• 1 tl suiker

Ingrediënten garnering

• 4 el yoghurt
• granola
• seizoensfruit

Bereiding

De banaan wordt in de schil gebakken; zo blijft hij in vorm en valt hij niet uit elkaar. Snijd de banaan in de lengte doormidden.

Bestrooi de snijkanten met de suiker.

Leg de banaan in het mandje van de nog koude Airfryer. Stel de temperatuur in op 200 graden Celsius en bak 2 minuten.

Garneer naar wens. Heerlijk met de granola uit ‘Hét kookboek voor de Airfryer’.

Meer lezen? Naar het Kieskeurig Magazine.

Bak ze bruin!