Informatie over de elektrische fiets - Tips voor kopen en onderhoud

Inhoudsopgave

  1. E-bike motoren en de verschillen
  2. Handige tips voor e-bikers
  3. Vóór de aankoop van een elektrische fiets
  4. Leasen van een e-bike
  5. Ook interessant voor jou:

Op zoek naar heel veel informatie over elektrische fietsen op één plek? Dan ben je hier aan het juiste adres. Oriënteer je eerst goed online voordat je over gaat tot aankoop van een e-bike. Gebruik je een e-bike dagelijks voor woon-werk of bij mooi weer recreatief? Met een e-bike hoef je in ieder geval minder hard te trappen, maar dit soort fietsen zijn ook een grotere investering. Je doet er goed aan je in te lezen voor je een elektrische fiets koopt. Kieskeurig.nl helpt je daarbij met onderstaande artikelen en links.

Dé Kieskeurig.nl E-bike Duurtest - 21 fietsmerken, 9 weken getest

Meer weten!

E-bike motoren en de verschillen

Het verschil tussen Bosch Active Line en Bosch Performance Line

Dé Kieskeurig.nl E-bike Duurtest - 21 fietsmerken, 9 weken getest

Meer weten!

Handige tips voor e-bikers

Iedere tweewieler heeft onderhoud nodig. Maar een e-bike vraagt vanwege alle techniek nog wat extra aandacht. Je kunt een elektrische fiets voor een groot deel zelf onderhouden, al heeft de moderne tweewieler soms ook een kleine of grote beurt van een goede fietsenmaker nodig. Op deze pagina lees je diverse slimme fietsonderhoud-tips.

Je wilt natuurlijk niet dat je dure elektrische fiets gestolen wordt. In dit artikel leggen we je uit hoe je je e-bike het beste op slot zet en wat voor sloten je daarvoor kunt gebruiken. Heb je je fiets verzekerd, dan moet je zeker doorlezen: verzekeraars vergoeden fietsdiefstal namelijk alleen wanneer je een slot hebt gebruikt dat aan strenge eisen voldoet!

De zwakke plek van een elektrische fiets is de accu. Na verloop van tijd neemt de capaciteit daarvan namelijk onherroepelijk af. Wat kun je doen om je accu zo lang mogelijk in topconditie te houden – en wat zijn je opties wanneer je accu aan vervanging toe is?

Als trotse bezitter van een e-bike wil je dat hij natuurlijk zo lang mogelijk meegaat. De accu verdient hierbij extra aandacht. Bij correct gebruik kun je de levensduur aanzienlijk verlengen. In dit artikel geven we je tips voor behoud van een goede accu.

Dé Kieskeurig.nl E-bakfiets Duurtest - 6 modellen, 18 bevindingen

Meer weten!

Vóór de aankoop van een elektrische fiets

Iedereen die wel eens zadelpijn heeft ervaren, zal het beamen: een goed zittend zadel is goud waard. Het beste fietszadel dat voor iedereen geschikt is bestaat helaas niet. We vertellen je zodoende graag waar je op moet letten bij het fietszadel kopen.

Als het zonnetje schijnt, is er niets lekkerder dan een stukje fietsen. Hoewel fietsen en zon prima samengaan, is het toch verstandig om de nodige voorbereidingen te treffen. Met onze tips maak je fietsen bij zonnig weer een stuk comfortabeler.

Leasen van een e-bike

Een nieuwe e-bike kost behoorlijk wat geld. Naast de forse aanschafprijs krijgen kopers ook nog te maken met extra kosten voor onderhoud, reparaties en verzekeringen. Zie je daar tegenop, dan is een ebike leasen misschien wel iets voor jou.

Als je een mooie e-bike in bezit hebt, wil je die natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Dat betekent geregeld schoonmaken en onderhoud uitvoeren, maar er zijn wat makkelijke tips waarmee je je fiets er veel langer als nieuw laat uitzien.

Meer interessante artikelen over e-bikes

Voor het geld wil je uiteraard wel zeker zijn dat de e-bike die je koopt de juiste is. Met deze tips en informatie kun je zelf makkelijk elektrische fietsen vergelijken. Check onze handige koopgids en vind de beste e-bike voor jou.

Een goede elektrische fiets kies je niet zomaar. Het aanbod is namelijk groot en de specificaties lopen soms best uiteen. Waar moet je dus precies op letten bij de aanschaf? Dit moet je weten over e-bikes.

“Een e-bike … dat is toch alleen voor luie mensen?” En zo zijn er nog wel meer vooroordelen over e-bikes. Maar kloppen die vooroordelen of niet? Fietsprofessor Arend Schwab van de TU Delft legt het haarfijn uit.

De zwakke plek van een elektrische fiets is de accu. Na verloop van tijd neemt de capaciteit daarvan af. Wat kun je doen om je accu zo lang mogelijk in topconditie te houden?

Uiteraard kun je ook elektrische fietsen vervoeren met een fietsendrager. Omdat de meeste e-bikes echter vrij zwaar zijn, zijn niet alle fietsendragers geschikt. Lees hier alles over e-bikes en fietsendragers daarvoor.

Krijg je helemaal zin om zelf met de fiets en je fototoestel eropuit te trekken? Nederland telt zo’n 35.000 kilometer aan fietspad. Maar wat zijn nu mooie routes om met je e-bike te fietsen?

Ook interessant voor jou:

De E-bike Winkelzoeker

Bekijk met behulp van de E-bike Winkelzoeker waar de gewenste e-bike nog op voorraad is en boek direct een proefrit bij jou in de buurt. Zo vis je niet achter het net en wacht je wellicht niet zo lang op je nieuwe elektrische fiets. Kieskeurig.nl toont namelijk de actuele voorraad bij deelnemende fietswinkels door het hele land. Vergelijk en bekijk jouw e-bike in stroomversnelling met behulp van de Winkelzoeker!