Ontzettend fijne babyfoon. Inmiddels voor de tweede spruit ook dit model aangeschaft.
Goed bereik en geluid, storingsvrij. Eigenlijk geen installatie nodig. Beide units kunnen zonder snoer gebruikt worden d.m.v. (oplaadbare) batterijen. Wij hebben voor de kleinste, welke nog 3x slaapt overdag, de ouderunit heel de dag beneden staan en wanneer wij gaan slapen staat hij op onze kamer in de oplader. Mochten we een keer op visite gaan bij iemand en de baby zal daar even een slaapje moeten doen dan kun je beide units makkelijk meenemen zonder snoeren (niet vergeten in de baby unit dan ook batterijen te doen).
Vooral het feit dat de babyfoon pas 'aan' gaat wanneer de kinderen geluid maken vind ik fijn (ECO), dus niet een continue geruis op de achtergrond wanneer je beneden zit.
Ook handig dat je de gevoeligheid kan instellen, dus of je ieder zuchtje wil horen of dat hij bij brabbelen/praten en huilen pas aan slaat.
Terugspreekfunctie is handig wanneer de kleine al wat groter is en kan praten/begrijpen of wanneer 1 van de ouders bezig is met de kleine op de kamer en de andere ouder beneden wat wil zeggen (gebeurt vaker dan je denkt). Tegen een baby zou ik niet gaan praten via de babyfoon, die schrikt zich de blaren van plotseling jouw stem in de kamer. Klinkt toch anders dan in het echt.
Verlichting, de sterretjes, is leuk, maar gebruiken wij eigenlijk nooit.
Pluspunten
- Gebruiksgemak
- prijs/kwaliteit
- Bereik en geluid
- Instelbare geluidsgevoeligheid
- ECO versie