We waren al een tijdje op zoek naar een kleine BBQ. Electrisch, want we zijn nogal praktisch ingesteld. Stomweg voortgegaan op de naam en prijskaartje. "Weber" klinkt als Deutsche Gründlichkeit en kwaliteit komt met een prijskaartje.
Realiteit: Slecht ontwerp en "made in China" .
In wezen is het een gietijzeren bak met een elektrische weerstand.
Het vet spat werkelijk overal: op het deksel, op het omhulsel, op de weerstand en er loopt ook nog wat in de lekbak (Weber levert (tegen exuberante prijsje) "wegwerp-druipbakjes" in aluminium).
Tsja, poetsen dan maar?
Helaas: de "designers" maken er zich van af met de mededeling "In verband met de veiligheid is de steun voor het verwarmingselement door de regelgevende instantie verplicht en mag niet worden verwijderd"
Gevolg: je moet je vingers in 300 bochten wringen om de smurrie te verwijderen.
Wat erger is : het kreng bevat ook nog eens scherpe onderdelen, waardoor je je makkelijk kwetst.
Zelfs na 2 u poetsen met het specifieke Weber product, een sponsje, liters kokend zeepsop en een halve keukenrol blijft dit onding VVV (vies, vuil en vettig).
Vergeet de probate middeltjes :
"Geen ovenreinigers, schuurmiddelen (keukenreinigers), reinigingsmiddelen met citrusproducten of schuursponsjes, geen metalen schuursponsjes, geen reinigingsmiddelen met zuren, minerale spiritus of xyleen"
Weber levert (tegen exuberant prijsje) wel een "barbeque cleaner".
Voor wie denkt "Nou, nou, nou, is dat niet wat overdreven?" De bovenstaande passages tussen aanhalingstekens citeer ik letterlijk uit de handleiding.
Smaak: eigenlijk niet anders dan vlees bakken in een grillpan.
Pluspunten
- Het stopcontact paste perfect.
- Ideaal toestel voor poetsdwang-neuroten
Minpunten
- Zeer arbeidsintensief om schoon te maken.
- Gevaarlijke scherpe randen!!!
- Na intensieve schoonmaak blijft het smerig
- Duur + Dure accessoires, cleaners
- Made in China