Wederom een kwaliteitsproduct van de Google family,
Al vanaf het ontvangen merk je dat het een kwaliteitsproduct is.
Het verpakkingsmateriaal voelt premium aan, en het product zit goed in de doos.
De doos is simpel. Doeltreffend en bevat niet meer dan de noodzakelijkheden . Maar daarmee wel alles wat je nodig zou hebben, op het gereedschap voor installatie na.
Bij het uitpakken van het product voel je aan alles dat het goed in elkaar zit. Een stevige behuizing, Zwaar. Wit, en voorzien van een oplaadpoort.
De oplader is wel eigen voor dit product. Dus geen universele.
Na het aan de oplader leggen van het product is de installatie heel simpel. Open de "home" app, bij mij al aanwezig want ik ben al lid van de google family ;), en geef aan een nieuw product toe te willen voegen.
Volg de geschreven instructies, en kijk de installatie video. Met een paar simpele drukken is het product klaar voor gebruik.
De basis plaat van de voet monteren, en de voet zelf er op draaien. Daarna, de camera op de voet monteren. Dit gaat met een enorm sterke magneet. Het stellen van de camera gaat hiermee snel en moeiteloos.
Ik zelf heb de camera magnetisch aan een metalen paal op mijn erf gemonteerd. Dit is super handig.
Uiteraard komt dit de diefstal nbeveiliging niet ten goede. Maar gezien ik meerdere cameras heb, ben ik er niet zo bang voor.
Ook het opladen van de camera is hiermee snel.
De kijkhoek is uitstekend, ik kan de hele voorkant van het huis in beeld nemen, en dat is best een heel eind.
De beeld kwaliteit is top. Zowel in het licht als bij donker door de ingebouwde infrarood leds.
Het geluid van de microfoon is zeer goed. Ik kan moeiteloos gesprekken volgen die op grotere afstand zijn.
De camera is voorzien van een bewegingsdetectie, en kan onderscheid maken tussen een huisdier, voertuigen en personen. Wel is hiervoor een abonnement op de service van google een noodzakelijkheid. Maar voor 5 euro per maand ben je al voorzien voor alle cameras in je account.
Dit werkt heel goed en voorkomt wel een hoop valse meldingen.
De camera is prettig in gebruik, en de accuduur meer dan voldoende. Na een week, heb ik volgens de app zelf, nog 1 maand over. Dat is voor mijn toepassingen ruim voldoende.
Uiteraard gaat de accuduur achteruit naarmate je meer meldingen krijgt, en je meer detectie opties aan hebt staan. Ook is het bereik van de wifi een factor voor deze levensduur.
Opladen gaat snel, en het terug plaatsen gaat natuurlijk ook makkelijk. Wel weer even zoeken naar de goeie kijkhoek.
De app is wat minder handig als ik had gehoopt, maar voldoet aan mijn vereisten.
Al met al een goed product wat precies doet waar je het voor aanschaft.
Pluspunten
- accuduur
- montage en installatie
- kwaliteit
- beeldkwaliteit
- functies
Minpunten
- prijs
- diefstalgevoeligheid