Tijdens mijn zoektocht naar verschillende types heaters kwam ik deze tegen op een website waar je hem thuis kon testen, zo'n aanbod sla je dan natuurlijk niet af.
Ik heb al een staande ventilator die ook warmte kan blazen, dus was erg benieuwd naar het verschil met deze paneelverwarmer.
Bij het ontvangen van het pakket was ik blij verrast door de afmeting van het apparaat, het was groot genoeg om echt verschil te kunnen maken. Er was een mogelijkheid om hem aan de muur te bevestigen, maar gezien het een testperiode bedroeg koos ik ervoor om de pootjes eronder te bevestigen, zo kon ik hem gelijk in verschillende ruimtes testen. En hoe degelijk hij verder ook aanvoelde, die kunststof pootjes eronder krijgen was een gewriemel en gedoe, maar uiteindelijk stond hij dan wel superstabiel. En al zou je hem, met veel moeite, wel omgooien, dan zit er gelukkig omvalbeveiliging op waardoor hij gelijk uitslaat.
Toen braaf begonnen met de gebruiksaanwijzing te lezen. Wat leuk, een timerfunctie en bediening via de app! O, bij de veiligheidsinstructies staat dat je het apparaat niet onbeheerd mag achterlaten wanneer de stekker zich in het stopcontact bevindt. Hmm, dat doet die leuke functies dan weer een beetje teniet.
Dan maar handbediening via de tiptoetsen op het toestel zelf, dat werkt uitstekend.
Echter elke keer dat ik hem aanzette stond hij automatisch op 25 graden, dus dat moest ik steeds aanpassen naar een lagere gewenste temperatuur.
De app werkt overigens enkel op 2.4 GHz, dus moest ik de instellingen van mijn netwerk veranderen.
Niet handig voor iedereen lijkt mij.
Toen kwamen we eindelijk toe aan het echte testen.
Hij is natuurlijk bedoeld voor kleine ruimtes, maar toch ook maar in de woonkamer getest.
Bij vergelijkbare temperaturen buiten (oktober binnentemp. 16 gr.) de ene dag de cv enkel aan, de andere dag de cv plus paneelverwarmer (hoogste stand) met de thermostaten op 19 graden.
Volgens mijn app was ik de eerste dag € 5,- aan gaskosten kwijt.
De dag erna met beiden € 4,- aan gas en € 3,50 aan stroom.
Dus als bijverwarming in een grotere kamer is hij niet aan te bevelen. Maar, zoals gezegd, daar is hij dus ook niet voor bedoeld.
In de woonkamer merkte ik ook niet echt dat hij veel hitte afgaf, de meeste warmte kwam door de roosters in de bovenkant maar het paneel op zich vond ik niet bijster heet worden.
Wat dat betreft word ik dan toch gelukkiger van een ventilatorverwarmer als extraatje, die blaast zoveel hitte uit dat je in een paar minuten bent doorgewarmd waarna je hem weer uit of laag kunt zetten.
Qua ontwerp vond ik hem overigens mooi tot de visite me vroeg waarom ik een extra tv op zo'n rare plek op de grond had staan. Jammer dat hij alleen in het zwarte tv-uiterlijk te krijgen is dus.
Daarna hem boven getest in kleinere kamers. Er zitten twee verwarmingsstanden op en de laagste stand vond ik echt ontoereikend. Op de hoogste stand vond ik het evengoed lang duren voor een ruimte de gewenste temperatuur had bereikt. Maar als je hem bijvoorbeeld bij je benen onder je buro zet dan merk je wel het verschil.
Wat echt wel heerlijk is; je hoort hem niet op een incidenteel zacht tikje na. Wat een verschil met die ventilatorkachel waarbij je de tv gelijk op geluidsstand burenruzie moet zetten.
Voor op de slaapkamer of tijden het werk aan je bureau is de Princess wel zo prettig dus.
Qua verplaatsen vind ik het een onhandig groot en zwaar ding en het was steeds even puzzelen met het 1,5 meter korte snoer waar ik hem neer kon zetten.
Handig om aan de muur te hangen dus, maar als mobiel apparaat toch wat onhandig.
Al met al ben ik niet overtuigd. Gelukkig kon ik een apparaat testen voor ik er blind eentje had aangeschaft. Persoonlijk houd ik het dus bij mijn ventilatorheater en de oude, vertrouwde cv.
Pluspunten
- Groot apparaat, voelt degelijk
- Veilig
- Makkelijke bediening
Minpunten
- Pootjes moeilijk te bevestigen
- Kort snoer
- App werkt alleen op 2.4 GHz wifi