Ik wilde deze broodbakmachine graag testen omdat ik in het verleden jarenlang zelf boord heb gebakken. Ik heb dan ook meerdere broodbakmachines versleten. Ik heb nu nog een Panasonic broodbakmachine staan die ik ook nog gebruik maar niet meer zo vaak als voorheen. Toch was ik erg nieuwsgierig naar een van de nieuwere modellen. Ik heb hem inmiddels een weekje in gebruik. Ik heb dan ook direct zoals ik altijd deed mijn meel gehaald bij de molen voor een aantal keren brood en cake bakken.
Op de eerste plaats zijn de bakresultaten uitstekend. Ik vind de bakmachine vrij hoog. Hij past net als de oude machine net onder mijn keukenkastje en de deksel kan nog net open. Wat me opvalt is dat er geen kijkvenster meer in zit. Is op zich niet zo heel erg maar je kunt het bakproces dus niet meer volgen.
Het bedieningspaneel is eenvoudig te bedienen en de instructies zijn goed te volgen.
Ik heb de machine ook met timer gebruikt en het werkt als vanouds. 's Morgens een lekker vers gebakken broodje. Wat me wel opvalt is dat hij erg stil is. Natuurlijk hoor je wel wat maar het is geen overheersend geluid meer bij het kneden. Ook de baklucht komt niet meer zo sterk naar buiten als bij de vorige versies.
O ja en dan blijft de deeghaak ook mooi in het bakblik zitten bij het uitschudden van het brood
Het enige minpuntje aan deze machine vind ik dat het een vierkant - hoog brood geeft. Er zijn ook modellen waarbij je een langwerpig brood krijgt. Nu eet je ongemerkt toch veel meer brood al s je twee sneetjes eet.
Al bij al ben ik wel tevreden over te broodbakmachine
Pluspunten: stil; gemakkelijk te bedienen
Minpunten: vierkant - hoog brood
Pluspunten
- stil
- Deeghaak blijft in blik zitten