Deze Philips slowjuicer is geweldig! Ik keek al een langere tijd naar slow juicers, maar kon geen geschikte vinden. Dus bleef ik het houden op dure sapjes kopen voor mijn detox af en toe, en groene smoothies maken in mijn Philips blender. Alleen was ik nu de groene smoothies uit de blender wel beu. Een blender kan toch echt niet wat een juicer kan. In de blender gaan alleen de wat zachtere groenten, in de juicer kan echt werkelijk alles.
Het eerste gebruik van de juicer was echt even goed uitzoeken hoe het in elkaar gezet moest worden. Maar als je het een paar keer hebt gedaan, wordt het steeds makkelijker. Nu vogel ik het zonder na te denken in elkaar.
Bij de juicer zit een mooi receptenboek waar je prima mee uit de voeten kunt als beginner. Het zijn voornamelijk sapjes met veel fruit erin, wat ikzelf dan wel weer jammer vind. Ik had er liever meer echte groene en gezonde sapjes in gehad, met minder fruit. Maar daar kun je zelf ook lekker mee aan de slag door van alles te proberen.
Het juicen zelf gaat echt makkelijk. Het maakt wat geluid, ja, maar het is niet storend of vervelend. Ook een blender maakt geluid, dus ja... Wat ik wel vind, is dat de toevoertuit smal is. Een stuk komkommer wat je in de lengte doormidden hebt geschreven, moet je echt even aanduwen zodat het door de tuit heen gaat.
De reden dat ik eerder zo lang zocht naar een goede juicer, was het grote algemeen bekende nadeel van slow juicers. Ik moet zeggen dat het me bij deze juicer echt 100% meevalt. Alles snel uit elkaar halen, afspoelen onder stromend water en het is al schoon. Ik ben er echt binnen een minuut klaar mee, zo fijn!
Al met al een geweldig apparaat dat ik iedereen kan aanbevelen die zoekt naar een juicer!
Pluspunten
- Juict goed, ook harde groenten en kruiden
- maak snel gezonde sapjes
- Makkelijk schoonmaken
- Leuk receptenboek erbij
Minpunten
- teveel sapjes in het boek met teveel fruit