Test Black’n’Decker decoupeerzaag
Bij het openen van de koffer voelt deze decoupeerzaag direct al lekker robuust aan. Het rubber in de handgreep zorgt voor een prima grip. Dat maakt dat het apparaat een stevige handligging heeft.
Er zitten 2 zaagjes bij: 1 normale en een breed zaagje.
De eerste praktijktest wat het zagen van vuren planken. Dit was uiteraard geen enkel probleem; dit ging als een tierelier.
Voorheen gebruikte ik een duurder merk; maar dit apparaat doet hier zeker niet voor onder. Ook het invallen van een zaagje gaat gaat uitstekend (schuin laten zakken in het midden van een plank en daarna doorzagen).
Daarna had in een klus met betontriplex; ook dit ging super. Hier is het zeker handig, dat je het toerental goed kunt regelen. Om snel ‘meters’ te maken in zachtere houtsoorten, kun je de uitslag van het zaagje in een aantal standen naar voren zetten. En om meer gevormde zaagsnedes te maken, stel je het zaagje weer rechter op. Ik heb ook het harde multiplex met het zaagje in de verticale stand gezaagd, en dat gaat super goed.
Samenvattend ben ik heel tevreden over deze decoupeerzaag. Het zaagje is eenvoudig wisselbaar en kwalitatief voelt hij stevig aan. Het enige wat ik nog gemist heb, is dat je het zaagje niet 90 graden kunt draaien, om in hoekjes dwars uit te kunnen zagen. Maar dit is ook niet wat in de specificatie wordt beloofd!!
Een uitstekend apparaat; zeker voor dit geld!
Pluspunten
- voelt stevig aan
- zaagjes zijn eenvoudig verwisselbaar
- toerental is goed regelbaar
Minpunten
- je kunt het zaagje niet 90 graden draaien