Na mijn compact camera wilde ik graag een volwaardige fullframe camera. Echter zijn de meeste Fullframe's redelijk van formaat. Tot nu, nu is er de Sony A7C een compacte Fullframe camera. Het grote voordeel van deze camera voor mij is dat hij nu juist handig mee te nemen is, zonder daarvoor een speciale camera tas te hebben.
De 24 Mp beeldchip geeft een fantastisch beeld en is in de nabewerking bij te snijden zonder aan kwaliteit in te boeten. Natuurlijk zijn bij deze camera ook de foto's in RAW formaat te maken dus nabewerken is geen probleem.
Dankzij de razendsnelle autofocus is het een koud kunstje om snel scherp te stellen, bewegende objecten worden snel gevolgd zodat de focus altijd scherp blijft.
Door de beeldstabilisatie is het uit de hand fotograferen een stuk eenvoudiger, de camera compenseert de beweging van mijn hand prima, zeker met een tele lens is zo'n stabilisatie een must.
Het toestel beschikt over een display wat in alle hoeken en standen te zetten is, hierdoor kan ik in alle standen, staand, liggend of boven mijn hoofd opnames maken. Voor de vloggers of selfie makers kan het scherm dus ook omgedraaid worden zodat ze zichzelf kunnen zien, wel zo handig als je opnames van jezelf wil maken.
De capaciteit van de batterij is voor mij ruim voldoende, ik kan er een hele dag mee uit de voeten dus ook over dat punt heb ik geen klagen.
De camera met mijn smartphone bedienen is geen moeite, de app is snel geïnstalleerd en een koppeling is snel tot stand gebracht. de biedining en instelling van de camera is echt heel simpel maar wel super handig. Voor het fotograferen van een statief is dus je smartphone je afstandsbediening, je kan werkelijk van alles instellen via de smartphone.
de bijgeleverde kitlens is spat en stofwaterdichtnet als de body, dus in vochtige omstandigheden opnames maken is geen probleem. verder voldoet deze kitlens prima voor portret en landschaps fotografie. Later zal ik zeker nog een telelens en een lichtgevoelige lens erbij aanschaffen.
Al met al ben ik zeer blij met mijn compacte Fullframe camera, het is zo'n enorme stap vooruit na mijn eigen compact camera. de foto's zijn zoveel mooier en de mogelijkheden zijn enorm. Hier zal ik nog lang plezier van hebben en elke dag weer wat bijleren
Pluspunten
- Compact formaat voor fullframe camera
- Snelle autofocus
- prima stabilizatie
- mooie kitlens
Minpunten
- formaat voor andren misschien juist een nadeel
- geen ingebouwde flitser