Nu zo'n 3 jaar in gebruik, de Caffeo-solo zet een lekker bakkie maar maakt er intern wel een zooitje van dus regelmatig goed schoonmaken is wel een vereiste.
De uitloop begon wel verstopt te raken aan een kant, in eerste instantie proberen op te lossen dmv met een sate prikker (tip van Melitta zelf) het gaatje open te porren, dit had maar deels succes en was helaas maar van korte duur.
Besloten om toch maar te proberen om de uitloop die achter de chrome sierkap zit (klipje aan onderzijde om te verwijderen) wat beter te bekijken, deze uitloop maakt als alles goed werkt van 1 ingang 2 gelijklopende uitgangen, de unit zelf is een volledig geseald kunststof geheel en niet voor reiniging toegankelijk, dan maar in de ultrasoon met een flinke scheut schoonmaak azijn, wat er dan uitkomt is echt te smerig voor woorden, zeker als je beseft dat elk bakje koffie hier dag in dag uit langs stroomt!! naar mijn mening had Melitta hier wel iets voor mogen verzinnen wat wel gemakkelijk schoon te houden is.
Uiteindelijk heb ik de uitloop unit wel goed schoon gekregen (koffie smaakt gelijk weer een stuk beter) maar het apparaat blijft ongelijke bakkies geven :( waarschijnlijk is er intern iets niet goed meer wat veroorzaakt is door het flink porren met de sate prikker.
Zoeken op het net leverde een onderdeel nummer op ( 6592530 ) welke verkrijgbaar is bij directrepair.be voor €5,52 , Besteld en denk dat ik deze maar jaarlijks ga vervangen ;-)
Pluspunten
- compakt
- Zet een lekker bakkie
- betaalbaar
Minpunten
- Een echte viespeuk!!
- Best wel lawaaierig tijdens het malen
- Door de compakte vorm veelvuldig vullen cq legen