Nadat mijn 20 jaar oude piston machine het heeft begeven, heb ik deze De’Longhi EC9865.M gekozen om ook de rest van de gezinsleden wat gemakkelijker van diverse koffie variaties te kunnen laten genieten. Als iemand een cappuccino wilde hebben - dan moest ik die maken omdat de rest van het gezin dat te lastig vond.
Deze machine is voor mij het beste van 2 werelden - enerzijds intuïtief gemak - knoppen wijzen voor zich - melk opschuimen met de kan werkt eenvoudig - anderzijds is het een piston machine die voor mij een betere koffie kwaliteit geeft.
Inmiddels wordt door de rest van de gezinsleden driftig gebruik van gemaakt van het apparaat. Zelf heb ik het apparaat afgesteld (koffie temperatuur, koffie maler e.d), op basis van de boekjes die erbij zitten. Door middel van diverse espresso's zetten met de verschillende instellingen om de juiste smaak, schuimlaag e.d. te verkrijgen kun je alles finetunen.
Waarom een 9 maar geen 10? Ik ben nog op zoek naar een manier om de opschuimer alleen te gebruiken voor het opschuimen van melk (niet de voor-geprogrameerde keuzes) - mijn dochter wil een cold-brew espresso met melkschuim - deze combinatie moet ik nog zien te vinden.
Pluspunten
- Finetunen van je espresso
- Gemakkelijke bediening voor alle gezinsleden
- Gemakkelijk melkopschuimen
- Schoner in gebruik t.o.v. piston machine
Minpunten
- Koffie verbruik neemt enorm toe in ons gezin