De JURA ONO zwart is een koffiezetapparaat voor 1 kopje, welke er heel mooi uit ziet.
Ik heb het geluk gehad deze te mogen testen. Als je hem uit de doos haalt moet je echt de tijd nemen om de handleiding te lezen. Het apparaat vraagt wel even wat zelfstudie om hem te kunnen gebruiken. Op de doos staan wat plaatjes, die de handleiding een beetje verduidelijken.
Het apparaat warmt snel op, dan hoef je niet lang te wachten op je koffie. Het is fijn, dat je filterkoffie kunt gebruiken. Je kunt het net ervoor malen, dan kun je heel goed zelf kijken welke smaak je graag wilt drinken. Je kunt dus ook makkelijk voor iedereen een eigen pakje koffie pakken met je eigen smaak. Je krijgt heerlijke koffie.
Voor je een kop koffie zet moet je wel wat handelingen doen.
Je moet eerst zorgen dat de grote houten draaiknop in een bepaalde stand staat. Dat is de vrije stand, ik doe dan de vultrechter er eerst in, als ik die laat zitten tijdens het koffie zetten wordt hij vochtig van de condens en blijft de koffie er aan plakken, als ik die vergeet erin te zetten plakt het aan de binnenkant. Als je koffie, precies genoeg voor het kopje wat je gaat zetten, gevuld hebt draai je de hendel een kwartslag tegen de klok in, daar doe je de hendel naar beneden. Dan wordt de koffie zogezegd aangestampt en kan er druk opgebouwd worden tijdens het zetten. (niet vergeten, dan stoomt je koffie weg en heb je niets). Je kunt dan op de knop drukken om hem aan te zetten, en loopt de koffie snel door. Voor die tijd had je de vultrechter er weer uit moeten halen, anders is die nu vochtig. Je kunt de hendel weer omhoog doen en nu ¾ tegen de klok draaien en in de vrij stand laten staan.
Je moet elke keer weer even opletten of je alles hebt gedaan, het went wel, maar als de kinderen tussendoor iets zeggen is er zo de kans dat alles wegloopt in het bakje van de koffiedik.
Het valt mij op, dat ik het lekbakje vaak moet legen (wordt aangegeven), helemaal in verhouding tot de koffiedik, dat bakje heb ik dan nog niet eens voor een kwart vol.
Bij elke 160 kopjes moet het apparaat gereinigd worden met een schoonmaaktablet. In het boekje staan precies de stappen die je dan moet volgen.
Het boekje is niet iets wat je 1 x bekijkt en dan weglegt. Die heb je te vaak nodig bij wat grotere schoonmaakacties.
Het is een redelijk groot apparaat met 46 cm diep, 24 cm breed en 32 cm hoog.
Pluspunten
- lekker koffie
- je eigen koffie
- geen pads of cubs nodig
- mooi design
Minpunten
- zetten is wel een dingetje