Review type:

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 6 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de JURA J8 twin op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Miii 28-10-2024

Bevalt ontzettend goed

Geschreven voor: JURA J8 twin

Nadat we hier in huis de Jura J8 Twin een aantal weken uitvoerig hebben mogen testen, zijn we tot de conclusie gekomen dat dit apparaat niet alleen ontzettend mooi oogt in de keuken, maar ook uitstekende prestaties oplevert.

De installatie is eenvoudig, want deze Jura begeleidt je via de display stap voor stap door de procedure. Het duurt dan ook niet lang voor je een eerste kop koffie voor je hebt staan. Vanaf daar kun je dan gaan 'finetunen' - hoe grof de maling, hoe je de verhouding melk-koffie wilt hebben, welke temperatuur etc. Doordat er 2 reservoirs/molens zijn heb je de kans te spelen met verschillende bonensoorten en die ook weer in verschillende verhoudingen toe te passen. Een leuke extra is de 'sweet' functie, waarbij je met een apart opzetstuk siroop alvast door de melk mee kunt laten mengen. De melkschuim is goed stevig en kan ook minder geschuimd als je wilt, een kwestie van aan de knop draaien. De koffie is perfect, niets op aan te merken.

Het reinigen gaat eenvoudig, ook hier geeft het apparaat weer in stappen aan wat er gedaan moet worden. De buitenkant blijf je echter poetsen, want met de glanzende oppervlakken zie je elk vlekje en stofje.

Alles bij elkaar zijn we meer dan tevreden. Een juweeltje in de keuken en de prestaties zijn uitstekend. Als je eenmaal een Jura gewend bent, is er geen weg meer terug.

Pluspunten

• Design
  • Mogelijkheden tot finetunen
  • Uitstekende prestaties

Minpunten

• Alle vlekken/stofjes zie je er op zitten
  • Prijzig

Heerlijk koffie 28-10-2024

Heerlijke koffie

Geschreven voor: JURA J8 twin

Wij hebben deze mogen testen.
Wij hebben zelf genoeg ervaring met diverse bonnen machines.
Wij zijn heel erg verrast over de koffie. Heerlijk echt super. Dit komt mede omdat je zo ontzettend veel kan instellen.
Boven op bij elk bonen reservoir kan je sterkte instellen. Tijdens het zetten op het scherm kan je per kopje het volume en intensiteit instellen.
Het scherm is duidelijk en goed te zien welke soort koffie je wilt.
De cappuccino is snel en goed te zetten, en mooi stevig schuim.
De optie voor zoete koffie was ik er benieuwd naar. Wij maken zelf vaak speciale koffie. Deze optie viel echter tegen. Zoete koffie en cappuccino gezet, maar we proeven de smaak niet echt. Jammer.
Maar goed de koffie zelf is top. Zou hem zeker adviseren. Wat mij wel tegen zou houden is de prijs. Ik denk dat er genoeg apparaten zijn die goedkoper zijn en net zulke lekkere koffie zetten

Pluspunten

• Simpel in gebruik
  • Goede cappuccino
  • Goede app

Minpunten

• Erg duur

Voldoende

Pennywafel 27-10-2024
  • Product getest

Ideaal voor wie graag wisselt van bonen

Geschreven voor: JURA J8 twin

Ik heb dit geweldige apparaat een aantal weken mogen testen.
Zelf had ik al een volautomaat van een ander merk.

Ik drink graag koffie met melkschuim vooral cappuccino en latte macchiato.
Sochtends drink ik vaak een kopje gewone koffie
Als ik uit mijn werk kom cappuccino en na het avond eten nogmaals cappuccino.
Voor het naar bed gaan wil ik eigenlijk graag nog een latte macchiato. Nadeel was altijd aat laat op de avond caffeine de slaap verslechterd
Daar heb ik nu de jura voor. In het ene reservoir decaf bonen en in de andere normale bonen.
Dus savonds eindelijk mijn heerlijke latte macchiato. Heerlijk volle schuim
Er zijn nog zoveel meer mogelijkheden. Je kan ook beide bonensoorten combineren. Tevens is het mogelijk siroop aan de melk toe te voegen.

Al met al ben ik behoorlijk tevreden. Mooi apparaat, veel mogelijkheden, redelijk groot maar ook weer niet te groot
Enigste minpuntje wat ik zou kunnen noemen is dat er geen 2 melkproducten tegelijkertijd gemaakt kunnen worden

Pluspunten

• Dubbel bonen reservoir
  • Degelijk
  • Touchscreen

Minpunten

• Geen 2 melkproducten tegelijkertijd kunnen maken

JanW 26-10-2024
  • Product getest

Veelzijdige machine met smaakvolle resultaten

Geschreven voor: JURA J8 twin

Ik heb de JURA J8 twin mogen testen, en het apparaat heeft me echt verrast.
De diversiteit aan instelmogelijkheden is enorm; je kunt alles tot in detail aanpassen, van de koffie-intensiteit tot de hoeveelheid melk bij koffiedranken. Hierdoor kon ik mijn favoriete smaken precies afstemmen, wat echt een pluspunt is voor koffieliefhebbers die van variatie houden.
De espresso's zijn vol van smaak en ook de melkspecialiteiten hebben een mooie, romige schuimlaag.
Hoewel het apparaat iets groter is dan gemiddeld, heeft het een strak design en past het mooi in mijn keuken. Al met al een aanrader voor wie op zoek is naar een uitgebreide en makkelijk te bedienen koffiemachine.

Pluspunten

• Grote diversiteit aan instelmogelijkheden
  • Kwaliteit van de koffiespecialiteiten
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Makkelijk schoon te maken

Minpunten

• Plastic afwerking

Voldoende

j*********@y******** 23-10-2024

10,0
Na grondig onderzoek kozen wij ruim 10 jaar geleden voor een Jura als vervanging van onze “oude” DE apparaat. En genieten wij sindsdien van de koffie uit onze Jura Ena9, volautomatisch. Prachtding, klein en compact. Maar we willen graag een nieuwe. Aangezien we erg merktrouw zijn was het dus een feestje dit apparaat te mogen testen.

De Jura J8 Twin diamond black, heeft een mooi en strak design. Precies zoals wij het willen. Met een weggewerkt waterreservoir en aparte aansluiting voor melk. De hele behuizing is dus glanzend zwart. Met een mooi breed en duidelijk scherm/touchscreen (die hopelijk lang blijft werken) en WiFi Connect (download de app J.O.E.). Ondanks het dubbele reservoir voor de bonen, neemt de Jura E8 niet heel veel meer plek in dan onze oude Ena9. Daar waren we blij mee verrast! Het oogt niet log (31/36/44,6cm).
De gebruiksaanwijzing in het boekje is beperkt, maar als je de aanwijzingen op het scherm volgt kun je al snel je eerste koffie maken.
Er is genoeg keuze. Zelfs onze kinderen maken gebruik ervan: je kunt er een kop warme melk mee maken, dus de warme chocomelk werd hier weer favoriet! De Jura J8 Twin maakt consequent een goede kop koffie, of het nu een gewone koffie, cappuccino (met heerlijk stevig melkschuim), macchiato, cortado, espresso is, het doet het goed. De temperatuur van de koffie is goed en het is gemakkelijk om de hoeveelheid melkschuim, water, temperatuur en koffiebonen aan te passen aan de gewenste smaak.
We dachten deze functie eigenlijk niet te zullen gebruiken. Maar aangezien ik mijn koffie eigenlijk best wat sterker wil, hebben we nu dus ook de mogelijkheid om het zo in te stellen, dat met 1 druk op de knop, je 2 verschillende kopjes koffie kunt zetten, zonder steeds te hoeven bijstellen. Super!
De ‘coffee eye’ functie zorgt ervoor dat je altijd het juiste kopje op de goede plek plaatst.
En lust je graag een siroopje of likeurtje door je koffie dan kan je deze middels een los geleverd opzetstukje probleemloos snel aan je koffie toevoegen. Het geeft je melkschuim een lekkere smaak.
De motor is gelukkig ook mee ontwikkeld de afgelopen jaren en is een heel stuk stiller tijdens het malen van de bonen. Het reinigen wordt duidelijk op het scherm weergegeven en is met de tabletjes een fluitje van een cent.
De opvangbak is ruim en makkelijk te verwijderen om te legen. De melkopschuimer klik je zo los om af te spoelen. En het handvat om de watertank vast te houden tijdens het vullen is degelijk en stevig.

Onze conclusie: niet twijfelen maar doen!
Het is even een aanschaf wat betreft de prijs. Maar dat is het in onze ogen dubbel en dwars waard! Succes voor een lekkere koffie in een handomdraai is (bij ons) verzekerd!

Stan Hofkes 19-10-2024

Jura J8 twin ; design en kwaliteit in je keuken

Geschreven voor: JURA J8 twin

Ik heb de jura J8 twin een aantal weken mogen testen en wat een genot was dat. De machine uit de doos pakken is al een feestje op zich. De machine is zwaar en degelijk maar laat zich makkelijk uit de doos trekken. Het installeren en gebruiksklaar maken van de machine is een fluitje van een cent. Je volgt de instructies op het driedelig scherm eenvoudig op en beginnen maar. Dit driedelige scherm ( jura noemt het coffee control panel ) is overigens wel een meerwaarde. Omdat de instructies en informatie logisch verdeeld over de drie schermen weergegeven wordt, is in 1 oogopslag zichtbaar wat je wel of niet nog wil aanpassen: zo kun je in het linkerscherm het proces volgen, in het middelste het product en rechts kun je de ml koffie on the fly nog aanpassen.
Het design van Jura is sowieso onovertroffen en de machine oogt strak en modern. Persoonlijk vind ik de zwart glanzende kleur iets minder geslaagd, maar dat is een kwestie van smaak.
De twee molens zijn een leuke toevoeging, maar of je ze echt dagelijks nodig hebt vraag ik me af, tenzij je naast gewone koffie ook decafe drinkt. De molens zijn stil en snel, heel fijn.

Pluspunten

• Design
  • Stil
  • Heerlijke koffie

Minpunten

• Zwarte kleur