Inmiddels heb ik een aantal afdrukken gemaakt op dit fotopapier van HP (Advanced) 10x15 cm.
Het is gewoon goed papier. Het is origineel van HP. En daar had ik natuurlijk wel een hoge verwachting van!
Stevig papier is het zeker wel, er zit ook een mooie glossy afwerking op, je afbeeldingen worden dus niet mat.
Met mijn HP printer (deskjet 2540) en originele HP cartridges heb ik ermee geprint.
Een hele middag heeft het mij gekost om er afbeeldingen netjes op geprint te krijgen. Dit kan liggen aan mijn onhandigheid, ik doe dit niet dagelijks. Maar om afbeeldingen in 10x15 te krijgen vond ik gewoon geen doen. Daardoor kreeg ik er halve afbeeldingen uit. Uiteindelijk heb ik een word documentje gemaakt met de pagina in 10x15 cm. En ik heb de marges eruit gehaald. Zo kon ik mijn afbeeldingen erin plakken en een beetje netjes er foto's mee printen. Dat heeft veel gevraagd dus van mijn creativiteit. Misschien kan iemand anders vertellen hoe het op een betere manier kan. Want vanaf mijn smartphone kan ik dus niet printen op deze manier en ook niet makkelijk even snel een foto printen.
Mijn voorkeur gaat dus uit naar gewoon A4 fotopapier, dan krijg je de foto's er gewoon netjes uit en is het niet zo'n gedoe met formaten.
De geprinte foto is heel snel droog, je kunt em vrijwel meteen uit de printer pakken.
Met ander fotopapier had in hetzelfde effect, dus het is niet bijzonder volgens mij dat dit zo is.
Ik kan het wel aanraden, wanneer u ervaring heeft met de computer en foto's uitprinten.