De afgelopen periode heb ik de Princess Digital Airfryer 6L mogen testen en ik waar ik van te voren nog niet goed wist of ik er echt veel gebruik van zou gaan maken, ben ik zeker om, een airfryer is wel echt een handige toevoeging voor in je keuken. Het is eigenlijk een razendsnelle oven, die nóg sneller is dan een gewone (inbouw en/of combi) oven.
Ook het opwarmen gaat erg snel, ik heb diverse standen geprobeerd maar voor elke stand geldt, wacht zo’n 2/3 minuten en dan is de airfryer op temperatuur. Let wel op de kooktijden, want hij is krachtiger dan een gewone oven en daardoor gaat het ook een stukje sneller. Staat er op een verpakking dat iets 10-12 minuten moet garen, dan kan dit zomaar binnen 8/9 minuten al klaar zijn. Na gebruik koelt het apparaat redelijk snel af, even de mand eruit halen en dan kan je alles gemakkelijk afwassen.
Vlees blijft in de airfryer verrassend mals en sappig, zelfs lekkerder dan uit een pan. Het afbakken van broodjes gaat ook zeer gemakkelijk en wederom snel. Ze zijn krokant en gaar van binnen. Ook een quiche kan je gewoon in de airfryer maken. Er zitten diverse programma’s op waardoor je ook standaard programma’s voor vis, vlees, frietjes of baksels kan aanzetten zonder er zelf over na te denken. Echter heb ik ze nog niet allemaal kunnen uitproberen.
Conclusie, ik ben zeer tevreden over deze airfryer.
Pluspunten
- Eten is snel klaar
- Veel programma's om uit te kiezen
- Makkelijk schoon te maken
- Kwaliteit van eten is erg goed
Minpunten
- Soms bakt alles net iets té hard