Afgelopen weken deze earbuds in huis mogen ontvangen en mogen testen. Ze komen in een klein doosje. Daarbinnen heb je de case met de earbuds, oortips, USB kabel en handleiding. Ik raad aan om de handleiding te lezen om optimaal gebruik te kunnen maken en te genieten van de earbuds. Ik heb de Smart Control-app van Sennheiser gedownload, daarmee kun je meteen aan de slag met de oordopjes. Het koppelen met de telefoon via de Bluetooth ging snel en zonder problemen. De app heeft geen ondersteuning voor de Nederlandse taal, wel voor een aantal talen, waaronder Engels en Duits. De app is eenvoudig in gebruik. Je kan kiezen voor specifieke instellingen zoals rock, jazz, dance enzv. zodat je van een optimale geluidservaring kunt genieten. Je kan ook zones instellen, zoals "thuis", "in de trein" enzv. De earbuds schakelen de instellingen automatisch van de ene zone naar de andere.
De earbuds zien er kwalitatief goed uit.
Het materiaal waarvan ze gemaakt zijn is hard en glad. De grip op de oortjes is goed, maar toch miste ik wat extra grip dmv een siliconen toevoeging oid om de grip beter te laten aanvoelen. Ik was bang dat bij zweethanden de buds uit mijn handen zouden gaan glijden. Door het gladde oppervlak zijn ze makkelijker schoon te houden, dat wel. Naarmate je de buds langer gebruikt, dan raak je eraan gewend. Het is mij iig niet een keer voorgekomen dat ik ze liet vallen. Qua grootte: ze ogen groter dan de earbuds van andere merken.
Let er wel op dat je juiste maat oortips gebruikt. De ervaren geluidskwaliteit incl. basvermogen, het draagcomfort, de best mogelijke ruisonderdrukking, optimale spraakkwaliteit tijdens telefoongesprekken en een goede grip van de oortelefoons in de oren zijn in hoge mate afhankelijk van het gebruik van de juiste maat oortips. Dit heb ik zelf ook ondervonden tijdens het testen van deze earbuds. Ze zitten prettig in de oren en vallen niet uit.
De touchbediening vond ik in het begin wat lastig. De vorm van de buds is anders, ik miste een duidelijk plat oppervlak om er op te tikken. Het was daardoor even zoeken en wennen om deze oortjes te gebruiken. De aanraak gevoeligheid is goed, maar dit vergt dus enige oefening. Naarmate je de earbuds langer gebuikt gaat dit steeds beter.
De kwaliteit van het geluid is erg goed, ook tijdens het bellen en bij zacht geluidsvolume. Als het geluid happert, dan moet je even kijken of de verbinding goed is, je kan goede kwaliteit verwachten. Meestal is het voldoende om de oortjes weer in de case te doen en dan weer terug in de oren.
Ik ben ook erg tevreden over de ruisonderdrukking en de transparantiemodus. Tijdens de ruisonderdrukking hoor je bijna niets om je heen, je kan je goed focussen op de muziek of op wat je aan het doen bent. Tijdens de transparantiemodus hoor je juist alle omgevingsgeluiden terwijl je de muziek ook goed kan horen.
Opladen gaat makkelijk via de meegeleverde USB kabel. Kan ook draadloos worden opgeladen, maar deze wordt niet meegeleverd. De earbuds zijn waterbestendig maar niet waterproof. Druppels zweet en regen zijn geen probleem, maar niet te gebruiken onder de douche bijv. Niet heel geschikt voor sporten, er is altijd een risico dat ze eruit vallen, ik zou daarvoor andere oordopjes voor gebruiken die goed vast zitten met een clip oid.
Wat ook fijn is, is dat de batterij lang mee gaat.
Pluspunten
- Goede geluidskwaliteit
- Batterij gaat lang mee
Minpunten
- Touchbediening vergt enige oefening