Ieder jaar is het weer een lijdensweg om je tuin lenteklaas te krijgen. Je hebt vaak de neiging dingen uit te stellen totdat er gepiept wordt. In dit geval waren het mijn buren die me attent maakten op een groene voorkant van mijn zonnescherm. Daar moest ik ze helaas gelijk in geven. Op de ooit eens smetteloos witte ondergrond had zich een behoorlijke laag mos gevestigd.
Tijd voor een hogedrukreiniger. Dat werd dus de Powerplus POWXG90410. Voor onder de € 100,- was ik klaar en mocht ik me de trotse eigenaar van alweer mijn 2e hogedrukreiniger noemen. De andere (geel) was indertijd een roemloze dood gestorven. Toch alweer 10 jaar terug. En ik had daar een berg aan accessoires bij gekocht die ik dus ook niet meer kon gebruiken. En om nou steeds de reiniger van mijn schoonmoeder te lenen was ook niet ideaal.
Enfin de doos bleek lichter dan dat ik me in 1e opzicht had voorgesteld. Alle onderdelen zaten netjes allemaal in het karton getTetrist. Mooi geen schuimplastic meer. Het enige plastic was de zak waar de hoofdeenheid in zat. Ik zie het deze keer maar door de vingers. :-)
Normaal gesproken ben ik niet zo van het lezen van gebruiksaanwijzingen. Deze keer nu wel, waant ik wilde deze hogedrukreiniger wel wat langer gebruiken. Wat een klein boekje was dat zeg. Zonder leesbril waren de mierenlettertjes niet te lezen zonder een fikse hoofdpijn te ontwikkelen.
Tip1:
Scheur meteen de pagina’s tussen het onderdelenoverzicht en de NL gebruiksaanwijzing uit het boekje, zodat je meteen begint aan de NL gebruiksaanwijzing zonder steeds oeverloos heen en weer te moeten naderen om te zien wat men nu precies bedoelt met bijvoorbeeld Fig. 4
Suggestie aan Gardenpro is om de gebruiksaanwijzing op A5 formaat uit te brengen met wat grotere letters. Een hogedrukreiniger wordt doorgaans door de wat ouderen onder ons gebruikt. En deze mensen zijn vaker brildragend.
Buiten de kleine lettertjes en het inentte mini formaat van het boekje staat er best wel nuttige informatie in. Met name de tip hoe de reiniger helemaal zonder water te krijgen als je ‘m na gebruik opbergt. Aan de achterkant van de gebruiksaanwijzing tref je een gebogen ijzerdraadje dat als ontstoppingsnaald dienst doet. Handig, maar ook niet. Ben je bij een blokkade de gebruiksaanwijzing kwijt, ben je alles kwijt. Had liever gezien dat deze naald ergens in een speciaal vakje in de reiniger zou zitten.
Ontwerp:
Wat me bij de Powerplus POWXG90410 opvalt, is dat deze zodanig is ontworpen dat alle onderdelen die je op dat moment niet nodig hebt handig aan de hoofdunit vastgeklikt zit. Daarmee houd je overzicht waar de losse onderdelen zijn en als je een keertje tussendoor van spuitmond moet wisselen dan hoef je niet meer terug naar de schuur om daar zachte verwensingen te uiten waar dat ding nou ook al weer is. Of draag ik nu voor uit eigen werk? :-) Ook heel handig is de haspel aan de bovenzijde waar je je slang netjes aan kan oprollen. Geen gedoe met een slang waar je steeds mee in de war zit of over struikelt.
Aan de slag:
Eenmaal alle onderdelen aan elkaar geklikt zie je inderdaad het logische ontwerp en een mooi zwart apparaat dat kracht uit straalt. Een keertje gaan geel of blauw. Stoer zwart. Het aansluiten aan de waterslang ging ook gemakkelijk via de universele Gardena aansluiting die in iedere tuin wel terug te vinden is. Handig.
Ik had als eerste werkje mijn zonnescherm front en de gevel voor ogen. Na een paar minuten kwam het maagdelijk wit weer tevoorschijn en was ik verbaasd dat ik al zo snel klaar was. Toen was het hek van de dam. De gevel, tegels, tuinmeubilair en picknickbank kreng allemaal een beurt en kleurden weer terug naar de dag dat ze uit de verpakking kwamen. Wat een kracht. Naderhand heb ik het terras van een vriend van me onder handen genomen. Deze woont aan zee en had nogal last van zoutafzetting. Ook daar ging de Powerplus POWXG90410 als een mes door de boter. Heel inspirerend als je voorheen met minder materiaal moest werken.
Opruimen:
Nadat ik het apparaat van het restwater had voldaan klikte ik alle onderdelen vast aan de hoofdeenheid en rolde ik de slang op. Met een doekje en het opdraaien aan de katrol kon ik daarna de slang gemakkelijk ontdoen van alle prut die tijdens de schoonmaaksessie door de lucht vloog. En omdat de Powerplus POWXG90410 rechtop op zijn wielen staat, neemt deze weinig plaats in in je schuurtje.
Al met al ben ik erg tevreden met de aanschaf van dit apparaat en kan ik de volgende jaren gemotiveerd aan de gang blijven om de strijd tegen mos en andere groen griezels aan te gaan en te blijven winnen.
Veel resultaat voor een gunstige prijs.
Pluspunten
- Klikbaar ontwerp alle onderdelen op 1 plek
- Krachtige straal
- Flexibel en snel onderdelen wisselen
- Hulpstukken van andere merken passen er 1 op 1 op
- Lichtgewicht
Minpunten
- Mini gebruiksaanwijzing met kleine lettertjes
- Ontstopnaald heeft geen special vak ivm verlies