3 weken in gebruik. De vorige inbouw koelkast/vriescombinatie van een goed merk ging na 14 jaar kapot. Ik had al besloten om bij vervanging een Liebherr te nemen vanwege het feit dat ze specialist zijn in koelkasten, mijn ouders 40 jaar geleden al tot volle tevredenheid een Liebherr koelkast hadden en de reviews ook gunstig waren.
Ik had thuis al een model uitgezocht en de koop van snel gesloten. Twee dagen later werd hij geleverd en ingebouwd. Wat een verademing. Hij is muisstil, terwijl mijn vorige apparaat een enorm kabaal maakte. Ook de indeling is naar wens. Wel even wennen dat de flessen in de deur hoger staan omdat er door de fabrikant gekozen is voor een grotere groentelade en er dus geen ruimte onderin de deur is voor een vak. Ook 1 grote groentelade i.p.v. 2 kleinere, maar daar heb ik een bakje bij gekocht die je flexibel in de lade kan zetten zodat er toch 2 compartimenten zijn. Ook prettig dat de laden van de vriezer kantelen zodat je goed bij de spullen kan die achterin de lade zitten. Je moet wel af en toe een filter vervangen na een bepaalde tijd, wat ook weer kosten met zich meebrengt, dus dat is een klein minpuntje. Al met al, tot nu toe tevreden. Hopelijk blijft dit zo. Als ik de opgave van de fabrikant moet geloven dan is hij een stuk zuiniger dan het vorige apparaat.
Pluspunten
- Muisstil
- Laden van vriezer die kantelen
- Flexibele indeling
- Aparte lade voor kleine spullen
Minpunten
- Filter die regelmatig vervangen moet worden