Sinds 2 weken staat de LG Koelkast GMX945MC9F bij ons in de keuken. Al voordat deze kwam waren we razend enthousiast…de specificaties beloofden veel goeds. Als jong gezin met 4 kids waren we uit onze combi-koelkast gegroeid, was dit de oplossing? Jazeker!
Toen de koelkast kwam waren we blij verrast hoeveel opbergruimte deze daadwerkelijk heeft! Zowel onze vriesvak als koelvak was letterlijk verdubbeld! Dat ene lampje in die koelkast waarbij de andere kant niet meer verlicht is… en nu overal verlichting en overzicht, hoe vol we hem ook proberen te stoppen! De eerste indruk is gewoon geweldig!
Als je de buitenkant van de koelkast ziet dan is het een strak design. Van dichtbij lijkt het een donkerzwart geborsteld rvs. Het zweeft tussen mat en een matte glans. Het is wel gecoat, dus hoe stevig dit is zullen we met de kids gaan beleven. Het InstaView Door-in-Door-systeem is mooi strak in de buitenkant verwerkt. Het glas is donker en steekt niet af. Overdag kan je er doorheen spieken, als het donker is moet je echt kloppen om te zien wat er achter het glas zit, leuke gadget voor jong en oud!
Het bedienpaneel en water/ijsblokuitgifte zijn uiteraard zichtbaar aanwezig, maar dat hoort bij deze Amerikaanse Koreaan. Het display gaat een aantal seconden na bediening uit.
Van binnen is de koelkast luxe afgewerkt. Verchroomde greepjes, gelagerde lades en zeer overzichtelijk. De deurvakken in de vriezer zijn ideaal voor die kleine verpakkingen die weer net dat beetje extra ruimte geven. Van de zomer ijsjes erin en de kinderen hoeven niet meer in de lades te graaien.
Het Extra Space-compartiment in de koelkast is perfect voor die pakjes boter of kleine voorraad als broodbeleg. Deze zit mooi onderin verwerkt en is makkelijk toegankelijk. Het intrekbare plateau voor de grotere items zit aan de rechterkant. Deze hadden wij liever links gehad maar verplaatsen gaat niet. Het voelt ietsje fragiel bij het schuiven, maar wij gebruiken deze gewoon als volledige plank, alle dranken die we direct willen pakken hebben wij in de dubbele Instaview deur staan. Deze kan je apart openen en daarvoor hoef je niet direct in de koelkast te zijn
Het SpacePlus™ Ice System zit in de koelkastdeur ingebouwd hierdoor blijft de bovenste plateau bruikbaar. Er zit een behoorlijke voorraad ijsblokjes in en komt er heerlijk geschaafd of heel uit.
De groenten in de koelkast blijven zeker langer goed van smaak en kleur dan onze vorige koelkast. In de gebruiksaanwijzing staat duidelijk waar je wat het beste kan stoppen. Volgens het LINEAR Cooling™ systeem en luchtopeningen aan de voorkant van de koelkast helpen deze de temperatuur op peil te houden, en temperatuurschommelingen te verminderen. Dit lijkt zeker zijn werk te doen!
Het Pure-N-Fresh systeem moet geurtjes minimaliseren met een uniek luchtfiltersysteem. Een ventilator blaast naar zeggen actief lucht door het koolstoffilter en voert deze lucht terug in de koelkast. Mijn vrouw is erg gevoelig voor luchtjes maar ruikt geen nare luchtjes in deze koelkast.
De SmartThinQ™ app van LG kun je de koelkastinstelling op afstand regelen. Leuk dat het kan maar niet iets wat dagelijks zal veranderen. Wel is een pluspunt dat je de status van het luchtfilter en het waterfilter kan zien. Eventueel kan je op afstand de quick freeze functie activeren vanuit de supermarkt, we hebben het getest en het werkt bij invriezen van verse producten.
Als gezegd waren we razend benieuwd naar de koelkast voordat hij kwam, nu twee weken later zijn we nog steeds zeer enthousiast. De verbetering in ruimte en het gemak van de deur in deur. Onze kinderen drinken nu graag koud water uit de koelkast en de jongste van 4 kan het zelf pakken zonder te knoeien. We kunnen niet wachten tot de zomer er is en we wat vaker ijs gaan pakken. (Eerst trouwens wel 24 uur wachten tot je ijsklontjes hebt want de eerste uren blijft het voorraad compartiment nog leeg.
Heel veel voordelen zien wij in het gebruik van deze koelkast. Als we moeten zoeken naar nadelen dan komen we er maar een paar tegen. Met 1 koelkastdeur helemaal open kom je moeilijk achterin, de opening is dan net te smal, oplossing is simpel, 2e deur open.
De koelkast vraagt ruimte. Naast een muur zetten is niet mogelijk, je hebt ruimte nodig om de deuren open te slaan. Als je de koelkast ergens tussen zet dan moet de koelkast ongeveer 7cm naar voren uitsteken om deuren te kunnen openen. Vlak met andere meubels gaat dus niet.
En als we LG een tipje mogen geven, zet even in de gebruiksaanwijzing wat voor wateraansluiting er nodig is. Dit betreft dus een ¾ aansluiting, een gewone wasmachinekraan werkt. Ook mist in de omschrijving hoeveel lengte waterslang erbij zit. Dit is ongeveer 4 meter. Je hoeft dus niet direct achter de koelkast een aansluiting te hebben.
Zoek je een koelkast met een mooie uitstraling, functioneel, stil en een zee aan ruimte. Wij bevelen hem aan!
Minpunten
- benodigde ruimte in je keuken