Nog steeds maak ik dagelijks met veel plezier en gemak gebruik van de L’or Barista koffiecupmachine.
Erg gemaklijk in gebruik, makkelijk schoon te maken, vooral het feit dat je een dubbele kop koffie kunt zetten vind ik erg fijn! Jammer is dat de jumbo cupjes niet te krijgen zijn in Nederland maar dan gebruik ik gewoon ristretto cupjes! Net zo makkelijk in gebruik! Ziet er mooi uit op de keuken. Met deze machine heb je een prima koffiecupmachine die net even wat meer kan dan de standaard machines. Niet twijfelen gewoon voor deze kiezen, krijg je geen spijt van!
Review 24-11-2021
Na een aantal weken gebruik te hebben gemaakt van de nieuwe L'OR Barista koffiecup machine zijn wij erg tevreden.
Hij werd stevig verpakt geleverd met een proeverijtje aan koffiesmaken.
Heel fijn om gelijk wat smaken en functies uit te proberen.
Mijn eerste indruk van het apparaat was dat het een mooi matt zwart design is met gouden accenten wat een luxe uiterlijk geeft en niet misstaat in onze keuken.
Hij neemt wel iets meer ruimte in dan ons vorige cupjes koffiezetapparaat maar daarentegen past er meer water in het reservoir dan ons eerdere exemplaar.
Wat minder frequent bijvullen betekend.
Het bedienings paneel spreekt voor zich: 3 knopjes naast elkaar bovenop de machine voor espresso, ristretto en Lungo.
In tegenstelling tot ons vorige apparaat heeft hij geen lange opwarmtijd maar kan de koffie binnen een paar seconden al pruttelen. En de koffie is goed warm.
Cupjes laden is erg makkelijk: je trekt de hendel naar boven en het cupje past maar op 1 manier in de lader. (zowel de kleine als de grote cupjes)
Wat erg handig is is dat het apparaat zelf herkend of er een klein e of jumbo cup geladen is en daar de watertoevoer op afstemt.
25 ml/2x 25 ml
40 ml/2x40 of 80 ml
1x110 ml/ 2x110 ml
Wat ik uitermate handig vind is - en dat is volgens mij vrij uniek met een cupjes machine- dat je 2 kopjes koffie tegelijk kunt zetten. Handig met visite!
De L'OR koffie vinden wij van prima kwaliteit en zowel de kleine als jumbo cupjes hebben een heerlijk rijke koffiesmaak. En zijn gewoon te koop bij de supermarkt om de hoek.
Met de jumbo grand Matin cupjes kun je zelfs heerlijke filterkoffie zetten! (aanrader voor de ochtend)
Hiermee kun je een extra sterke lungo zetten.
Normaal drink ik altijd 2 latte machiato in de ochtend maar nu hoef ik maar een keer koffie te zetten. (fijn begin van de dag!)
Ik moest heel even zoeken hoe het opvangbakje voor de gebruikte cups los komt maar als je het lekbakje naar voren schuift, schuift het bakje vanzelf mee.
Ook hier passen meer gebruikte cupjes in dan ons vorige koffiezetapparaat.
Wat minder vaak legen betekend mits je niet heel veel jumbo cupjes gebruikt uiteraard.
Kortom ik ben erg tevreden over deze Phillips L'OR Barista.
Er zijn veel verschillende functies te kiezen, goede kwalieit koffie voor een leuke prijs!
Minpunten
- lastig te zien of waterreservoir leeg/ vol is