De eerste indruk is er goed. Wat meteen opvalt is dat je een schermpje op de case hebt zitten. Bij het openen van de case voelt alles stevig aan. Geen gekke klemmetjes of dergelijke. Bij het eruit halen van de oortjes valt op dat door dat ze wat dicht op elkaar zitten en dicht op de case zitten, ze wat moeilijker eruit te halen zijn. Ook de magneet die de oortjes op hun plekhouden helpt hierin dan dus niet mee. Begrijpelijk is de functie van de magneet.
Bij het de eerste ingebruikname netjes de "seal" test uitgevoerd via de app. Nadat ik de melding kreeg dat de sluitvorm niet goed was even opnieuw ingedaan en als nog dezelfde melding gekregen. Daarbij de rubbertjes naar een grotere maat vervangen. Nog steeds de melding dat de "Seal" niet oke was van een oor. Helaas was dit al de grootste maat. Paar keer in en uit gedaan. Dit mocht geen baat hebben. Kortom het compleet sluiten zal vaak niet goed zijn. Dit is voor mij tot nu toe niet storen geweest. De noise cancelling functie werk er niet minder om.
Het instellen viel me een beetje tegen. Dit ook vanwege de app. Ik heb de handleiding erbij moeten pakken, wat ik eigenlijk zelden doe. Pairen, instellen en daarna goed gebruiken kosten even wat meer tijd dan gepland. Als je de instellingen eenmaal gedaan hebt werk alles top.
Als de oortjes netjes passen vallen ze eigenlijk niet meer op. Je voelt wel iets van het gewicht maar omdat ze mooi licht zijn valt dit bijna niet op. Dit is een pluspunt als je even lekker afgesloten muziek wilt luisteren, maar het gevoel wilt hebben dat je in een openruimte muziek aan het luisteren bent.
ANC functie is erg goed. Ik vergelijk dit met een complete over-ear koptelefoon. Achter bureau is een over-ear voor mij geen probleem, maar buiten draag ik liever in-ear. Valt minder op.
Ambient sound, zie ik weinig toevoeging in. Gebruik ik ook bijna niet.
Spatial sound is top. Dit maakt echt verschil als je een film kijk of gewoon muziek draait.
Talk Through is helemaal nutteloos. Ik doe liever mijn oortjes uit als ik aan het praten ben. Het voel onnatuurlijk aan. Dit zal ook wel een stuk met wennen te maken hebben.
Ik heb een oudere versie van JBL in-ear om mee te vergelijken. Deze zijn zon 5 jaar oud. Wat opvalt is dat de geluidskwaliteit echt veel beter is geworden. Zeker als je de noise cancelling erbij aanzet. erg zuiver, brede range frequenties in het geluid. Plus punt is dat je de frequenties naar eigen inzit kan veranderen via de app. Alle preset settingen zijn beschikbaar, maar dus ook presets die jezelf wilt maken. Smaak speelt hier een grote rol dus dit is zeker een plus. De diepte van het geluid is ook erg goed. Geen “hard” bass maar een “diepe” bass. Geeft het gevoel van een grote subwoofer.
Als je de oortjes in hebt en je ze wilt bedienen vind ik dit lastig omdat ze met de touch functie te laten werken. Je drukt vaak net niet goed. Na 2 keer drukken lukt het dan wel, maar ik vind dit niet prettig werken. Vanwege de app of lcd op de case gebruik ik de touch op de oortjes eigenlijk ook weinig.
Menu van de case en menu van de app zijn duidelijk en goed te gebruiken. LCD reageert goed en is mogelijk zelfs een beetje overkill. Ik had verwacht dat ik dit onzin vond, maar gebruik de lcd meer dan ik dacht.
Kortom mijn score :
Gebruiksgemak = 8
Draagcomfort = 7.5
Installatiegemak = 7
Design = 8.5
Geluidskwaliteit = 8.5
Functies = 8.5
Pluspunten
- Draagcomfort
- Geluidskwaliteit
- Custom EQ instellingen mogelijk
- LCD op case
- Lang batterij leven
Minpunten
- eerste ingebruikname
- Touch op de buds voor bediening
- Speak through is niet echt goed.