Had een Panasonic fz 1000 gekocht na veel testen gelezen te hebben. Conclusie leuke camera met veel mogelijkheden, fantastische lens. Altijd fotograferen in minder dan 200 iso. Echter te vaak gemidddelde scherpsteling, ziet er leuk uit maar geen crop mogelijk. Omgeruild onder protest, omdat ik +- 900 foto,s geschoten had met pana, voor Nikon d5300 met afp 30-300 budget lens. Begon na eerste kennismaking direct goede foto,s te maken, lens is echt scherp, nadeel vond ik eerst wel dat de beeldstabilisatie minder effectief is als van de vele bridgecamera,s die ik gebruikt heb. Op f8 heb ik mooie resultaten met libellen en vlinders, mooie scherpte. Volgens de testen zou dit ook de eerste budget lens zijn die goed, bewegende objecten kan fotograferen, dat klopt!!! Focus is redelijk adequaat met een beetje inzet zijn zelfs vliegende vogels mooi te fotograferen. Scherpte zorgt ervoor dat ik de betere foto,s tot 70% kan croppen en een mooi resultaat overhoudt, vindt ik zeer goed voor zo,n goedkope lens
Pluspunten
- scherpte en snelheid
- gewicht
Minpunten
- soms langzaam als ie misfocusd