Haal méér uit Netflix

Voor wie graag zijn Panasonic Smart-tv gebruikt als thuisbioscoop, is de combinatie met een abonnement op Netflix snel gemaakt. Het aanbod wordt steeds beter en technisch werkt de dienst goed. Toch zijn er nog wel wat minpuntjes te bespeuren, zoals het onoverzichtelijke aanbod en spontaan verdwijnende titels. Deze Netflix-tips bieden een oplossing en maken het gebruik van je Oled-tv nog leuker!

Panasonic OLED TV kopen? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

Wanneer we Netflix kijken, selecteren we vaak een film of serie (na drie kwartier gediscussieerd te hebben over wat we kijken) en beginnen we aan het kijkavontuur. Dat is prima, maar daarvoor vergeten we vaak te kijken wat voor opties Netflix allemaal nog meer heeft, en dat zijn er nogal wat. Opties configureren we overigens het liefst op onze computer omdat dit makkelijk en snel is, maar alles dat je doet heeft uiteraard effect op je Netflix-ervaring op je televisie.

01 Abonnement upgraden

Je leest dit artikel, dus we hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat je Netflix een maand gratis mag gebruiken voordat je ervoor gaat betalen. Maar wist je ook dat je je account een flinke upgrade kan geven die je kijkervaring aanzienlijk prettiger kan maken? Als je namelijk voor het profiel Basic hebt gekozen, dan mag je slechts op één scherm tegelijkertijd kijken in standaarddefinitie. De meeste mensen kiezen voor het Standaard-abonnement, dat je toestaat om op twee schermen tegelijkertijd te kijken in HD. Maar wil je écht de beste ervaring, bijvoorbeeld op je Panasonic 4K-televisie, dan raden we je aan te kiezen voor het Premium-abonnement. Niet alleen kijk je dan op 4 schermen tegelijk, je doet dat ook nog eens in HD en UltraHD .

Niet genoeg aan twee schermen of behoefte aan UltraHD? Je geeft je account eenvoudig een upgrade.

02 Netflix kindveilig maken

Wat is er lekkerder dan een avondje La Casa de Papel kijken op Netflix? Een avondje La Casa de Papel kijken op Netflix als je géén zes jaar bent. Je moet er toch niet aan denken dat je kleintje dat soort beelden op zijn of haar netvlies krijgt. Gelukkig begrijpt Netflix dat ook en zijn er dus prima mogelijkheden om Netflix kindvriendelijk te maken. Je doet dit door profielen aan te maken (hiermee voorkom je ook meteen dat je eigen profiel volloopt met tekenfilms). Klik op je profielfoto rechtsboven en vervolgens op Profielen beheren / Profiel toevoegen. Geef de naam in van het kind in kwestie en plaats een vinkje bij Kind. Klik op Doorgaan. Via Profielen beheren kun je al deze instellingen later nog aanpassen. Het profiel wordt aangemaakt, en wanneer er op dit profiel is ingelogd kunnen er alleen kindvriendelijke programma’s worden bekeken. Een extra stap die je kunt instellen is Ouderlijk toezicht, via Account (klikken op je profielfoto) Instellingen / Ouderlijk toezicht. Je kunt dan een pincode invoeren die gebruikt moet worden als er content boven een bepaalde leeftijdsgrens wordt bekeken.

Niet alle content is geschikt voor kinderen, maar je kunt ze daartegen beschermen.

03 Profielen aanpassen

Wanneer je een profiel aanmaakt, dan wordt daar standaard een profielfoto aan toegekend. Mocht je (of je kind) daar niet tevreden mee zijn, dan is het goed om te weten dat je heel eenvoudig een ander profielfoto kan kiezen. Het gebruik van duidelijk herkenbare profielfoto’s raden we ook aan, zodat, met name kinderen, hun eigen profiel eenvoudig kunnen herkennen en niet per ongeluk het profiel van een volwassene activeren.Klik wederom op Profielen beheren en vervolgens op het profiel dat je wilt aanpassen. Je kunt nu niet alleen de naam, de taal, en welke content er gekeken mag worden aanpassen, maar ook kiezen uit een andere profielfoto. Een tijd geleden was het mogelijk om met Facebook in te loggen, waarna Netflix voortaan je profielfoto van Facebook gebruikte. Die functie is nu helaas afgeschaft voor nieuwe gebruikers, maar mocht je account stammen uit de tijd dat dit nog mogelijk was, dan kun je op die manier nog steeds je profielfoto van Netflix gebruiken.

Je kunt profielfoto’s (beperkt) aanpassen evenals de gewenste taal.

04 Verlanglijst maken

Als je Netflix al een tijdje gebruikt dan weet je dat je vaak langer bezig bent met het kiezen van de film of serie die je gaat kijken, dan met het daadwerkelijke kijken. Dat heeft alles te maken met de overdaad aan aanbod. Bij muziek los je dat op met een afspeellijst en wat veel mensen zich niet realiseren is dat Netflix ook gewoon zo’n lijst heeft. Het heet Mijn lijst en de vindt deze door, eenmaal ingelogd, te klikken op Mijn lijst bovenin. De kans is aanwezig dat deze lijst nog helemaal leeg is. Het is een beetje flauw dat Netflix je vanuit dit scherm geen content laat toevoegen. Je voegt content toe aan Mijn lijst door te klikken op het programma, de film, de serie van je keuze zodat deze wordt geopend. In plaats van afspelen klik je op Mijn lijst. Het item zal nu worden toegevoegd aan je lijst, zodat je, als je tijd hebt om te kijken, veel sneller een keuze kunt maken. Het toevoegen aan je lijst kan overigens ook op je smartphone, dus prima wc-activiteit. De inhoud van de lijst kun je vervolgens prima ook op je Panasonic-tv afspelen via de Netflix-app.

Maak alvast een afspeellijst van de content die je wil bekijken, dat scheelt enorm veel tijd op het moment dat je daadwerkelijk gaat kijken.

05 Rommel verwijderen

Het mooie van profielen is dat je de content die je partner kijkt, gescheiden kunt houden van de content die je zelf kijkt. Of beter nog: van de content die je kinderen kijken. Het nadeel is echter dat wij mensen nogal lui van aard zijn. En als je kinderen heel, heel graag Miraculous willen kijken en jij toch zelf de afstandsbediening in beheer hebt, is de kans klein dat je de moeite neemt om van profiel over te schakelen. Met als gevolg dat Netflix allerlei tekenfilms zal aanraden in de toekomst. Dan is het goed om te weten dat je je kijkgeschiedenis kunt wissen. Klik rechtsboven op je profielfoto en daarna op Account / Kijkactiviteit. Je kunt nu heel eenvoudig de content die je niet geassocieerd wilt hebben met je profiel uit je geschiedenis verwijderen. Gaat dat niet snel genoeg? Dan kun je ook je hele profiel verwijderen en opnieuw aanmaken, maar dan ben je wel ál je geschiedenis kwijt.

Schopt je kijkgeschiedenis je aanbevelingen in de war? Wis de items die je niet in je geschiedenis wilt hebben.

06 Ondertitels vormgeven

Dat je ondertitels in kunt schakelen bij Netflix, dat wist je waarschijnlijk al. Maar wist je dat je ook controle hebt over het uiterlijk van die ondertitels? Wanneer je klikt op Account / Weergave van ondertitels, dan kun je niet alleen de kleur van de ondertitels aanpassen, maar ook het lettertype, de tekstgrootte en zelfs een kleurtje achter de ondertitels plaatsen als je dat makkelijker vindt om te lezen. Zo kun je dus precies de ondertitel vormgeven die je prettig vindt. Deze instellingen zijn overigens profielgebonden, dus de kleur die jij instelt voor je lettertype, geldt niet wanneer er wordt gekeken via een ander profiel binnen het account.

Ondertitels kun je volledig naar je hand zetten, per profiel.

Netflix Calibrated Mode

De Calibrated Mode is een beeldmodus die de tv op dezelfde manier configureert als videomakers hun monitoren kalibreren in postproductie. Dit zorgt voor precieze kleuren, accuraat dynamisch contrast en vloeiende bewegingen - precies zoals de maker van de film en serie in kwestie het bedoeld heeft. Vanaf nu ondersteunen alle Panasonic OLED-televisies deze modus, zodat ook gestreamde content de beeldkwaliteit heeft die je van je Smart-tv verwacht.

Met Netflix Calibrated Mode op o.a. Panasonic-televisies bekijk je de content zoals de makers het bedoeld hebben.

Leer alles over OLED, 4K en de beste apps voor je Smart tv

Lees meer