Ik heb deze pan met korting aangeschaft in ruil voor een eerlijke review.
Al jaren gebruik ik RVS pannen zonder anti-aanbaklaag omdat ik zo min mogelijk Teflon-achtige stoffen wil binnenkrijgen en het bakken van pannenkoeken gaat hierin uitstekend. \
Wat alleen niet lukt is spek en kaas pannenkoeken bakken.
Ze blijven altijd plakken of bakken aan. Daarom ben ik al enige tijd op zoek naar een pan speciaal voor spek en kaas.
Toen kwam deze Tefal pan voorbij met een aantrekkelijke korting dus die wilde ik zeker uitproberen.
Na ontvangst van de doos (die trouwens gigantisch was voor wat erin zat) hebben we de pan uitgepakt. Leuk detail is dat deze volledig ecologisch is verpakt in karton zonder plastic. Even snel afgewassen met de hand en we konden aan de slag.
Grote bak beslag gemaakt en bakken maar! Tot mijn verbazing kan ik spek/bacon beetje aanbakken, beslag toevoegen en na wat geduld de pannenkoek met gemak omkeren. Het bakt echt totaal niet aan, de keramische laag werkt perfect. Dit had ik niet verwacht.
Ik vraag me wel af hoe lang de pan meegaat. Ik was hem heel bewust met de hand af en niet in de vaatwasser om de keramische laag zo lang mogelijk te behouden.
Ik heb meer dan 15 spek/kaas pannenkoeken gebakken zonder extra vetstof toe te hoeven voegen. Het spekvet was meer dan voldoende en niets is aangebakken. Ik vind het ook heel handig dat de zijkanten heel laag zijn van de pan. Je kunt de pannenkoek daardoor makkelijk omkeren.
De pan vind ik wel prijzig in aanschaf maar bakt wel perfecte pannenkoeken, ook de eerste lukt goed.
Pluspunten
- Lage opstaande rand
- Licht gewicht
- Geeft aan wanneer pan heet is