Wij gebruiken de oven vaak en voor veel verschillende doeleinden. Voor het bereiden van vlees, verse pizza, het bakken van brood, cakes en taarten tot een ovenschotel. Voor ons is het daarom van belang om een grote oven te hebben (en dat is deze Etna), dat deze snel op temperatuur is (in ca. 5 minuten op 200 graden via 'preheat') en dat deze strak en mooi in onze keuken past. Aan deze eisen voldoet de Etna OP316MZ.
Wat wennen is, is dat de bakplaat niet zo diep is. Voor het maken van een plaattaart of het omscheppen van bijvoorbeeld ovenpatat, is dat wat minder prettig. Ook het indrukken van de 'start-knop' was wennen. Deze vergat ik af en toe en daardoor ging de oven niet automatisch verder, dit is vooral wennen.
Bij het opwarmen geeft de oven een signaal dat deze op temperatuur is. Hierna zet je het gerecht erin en stel je de oven in op het juiste programma (de temperatuur heb je eerder al ingesteld via 'preheat'). Hierna druk je dus op start of stel je de timer in. Er zijn verschillende programma's. Meestal gebruik ik voornamelijk de 'hetelucht- stand', maar de 'pizza-stand' beviel ook goed. De bodem was erg goed!
Wat ook prettig is, is je tijdens het afkoelen goed kunt zien op welke temperatuur de oven is.
Conclusie: het gebruik is even wennen, maar je kunt er daarna prima in bakken, braden, warmhouden of stoven.
Pluspunten
- Schoonmaakfunctie (pyrolytische reiniging)
- Formaat (past veel in)
- Design
- Snel op temperatuur
- Verschillende programma's
Minpunten
- Start-knop makkelijk te vergeten
- Bakplaat niet zo diep