Review Liebherr FNc 7227 Plus
Ik heb onlangs de Liebherr FNc 7227 Plus vrieskast aangeschaft en heb gemengde gevoelens over dit product. Hieronder een overzicht van mijn bevindingen:
Pluspunten:
Goede verpakking: De vrieskast was zeer goed verpakt, waardoor deze onbeschadigd is aangekomen. Dit is zeker een pluspunt, want je wilt natuurlijk niet dat er iets beschadigd is bij aankomst.
Minpunten:
Geen verlichting: Wat me meteen opviel, is dat er geen verlichting in de vriezer zit. Dit is toch wel een gemis, zeker als de vrieskast in een wat donkere ruimte staat. Het zou fijn zijn om bij het openen direct goed zicht te hebben op de inhoud.
Bromgeluid: De vriezer maakt een behoorlijke bromtoon. Dit is vooral storend als de vriezer in een woonruimte staat of dichtbij de keuken. De herrie is niet constant, maar vaak genoeg aanwezig om op te merken. Dit kan voor sommige mensen een irritatiepunt zijn.
Summiere installatiehandleiding: De bijgeleverde installatiehandleiding laat te wensen over. De instructies zijn zeer beknopt en missen vaak de benodigde uitleg om bepaalde stappen goed te doorlopen. Hierdoor moest ik zelf op zoek naar de juiste manier om bepaalde instellingen en aanpassingen te doen.
Ontbrekend gereedschap: Wat ik echt teleurstellend vond, is dat er geen gereedschap werd meegeleverd om de vrieskast waterpas te stellen, terwijl dit expliciet in de handleiding staat. Dit zou standaard bij de levering moeten zitten, want het is een essentieel onderdeel van de installatie.
Conclusie:
De Liebherr FNc 7227 Plus is qua prestaties op zich een degelijke vriezer, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die de gebruikservaring minder prettig maken. Het ontbreken van verlichting en het constante bromgeluid zijn zaken die voor verbetering vatbaar zijn. Daarnaast zou een meer gedetailleerde handleiding en het juiste gereedschap de installatie een stuk eenvoudiger maken.
Minpunten
- summiere (installatie)handleiding
- maakt sonore bromtoon