Wij mochten in ons huis de Jetbot AI+ van Samsung testen (die wij zelf Billy hebben genoemd ;) ) , en wij zijn enorm blij met de verkregen resultaten.
Zelf hebben wij thuis 5 huisdieren, en bij eerdere robotstofzuigers merkte je dat die erg veel moeite hadden met het opzuigen van dierenharen. De Jetbot is hier echter veel beter in.
Wat mij vooral verraste is de detectie van verstoppingen, die zijn onvermijdelijk met zulke dikke haren, maar het feit dat je een seintje krijgt maakt het leven gewoon enorm makkelijk.
En dat is tegelijkertijd het sterke en zwakke punt van de stofzuiger. Gebruiksvriendelijkheid.
Het instellen gaat enorm makkelijk, een stem begeleid je door het initiële instelproces. Daarna gaat hij zelf aan de slag met het reinigen en scannen van je kamer.
Dat reinigen doet de stofzuiger erg goed, de motor is sterk, maar vooral stil. Je merkt ook vooral dat de “AI” niet alleen een marketingslogan is. Rond tafelpoten maakt de stofzuiger echt een rondje, zodat die goed schoon worden. De vorige robotstofzuiger botste er gewoon hard tegenaan en reed door.
Ook gebruikt hij de camera en sensoren om de ondergrond en stofophopingen te herkennen, op dat stukje zet hij de motor harder en gaat hij er wat vaker overheen.
Je ziet ook de AI terug in de app, als er tijdens het reinigen een obstakel wordt herkend krijg je netjes een foto, en kan je het stukje nog een keer laten reinigen. Deze functie is best gevoelig, een kerstbal wordt al gezien als een “groot obstakel”. Tegelijkertijd beschermt dit ook wel je meubels, maar het is wel een aandachtspuntje.
Wat ik wel jammer vond is dat de app niet erg goed in elkaar zit. Via de functie “My Map” kan je de kaart van je huis instellen. Je kan aangeven waar je keuken en woonkamer zijn, en waar de “No-Go Zones” zijn (Zones waar de stofzuiger niet mag komen). Deze functie is echter niet duidelijk aangegeven, en na het instelproces wordt dit ook niet in de app aangegeven.
Zodra ik de functie eenmaal had gevonden, werkte het ook hartstikke goed.
Dat is een overkoepelend thema voor deze stofzuiger, “eenmaal bekend, hartstikke goed”. Eens in de zoveel tijd zal je de filters moeten schoonmaken, maar je merkt echt dat er aandacht hierin gestoken is. Het is makkelijk, en pijltjes op de onderdelen geven duidelijk aan hoe alles terug moet.
De batterij gaat ook erg lang mee, 30 m2 gebruikt ongeveer 50%.
Samengevat is het een enorm fijne robotstofzuiger. En voor ons zeker de prijs waard. Door het zelflegende reservoir en de intelligente objectherkenning heb je er eigenlijk geen omkijken naar. Waar eerdere robotstofzuigers die we hadden nog echt “hulp” nodig hadden, geeft Billy juist ons de hulp!
Pluspunten
- AI Functies
- Zelf reinigen
- Onderhoud
- Stil en krachtig
Minpunten
- De app wordt niet goed uitgelegd
- De handleiding is niet alomvattend