Voor mij is dit de eerste robot stofzuiger die ik in gebruik heb genomen en ben erg verrast door de nauwkeurigheid van dit apparaat.
Installatie was zo gedaan, de app verteld je precies wat je moet doen. Mijn 4 kamer appartement van 100m2 was binnen anderhalf uur erg nauwkeurig in kaart gebracht, ik hoefde geen aanpassingen te doen aan de plattegrond. Zelfs plaatsen waar laagpolige vloerkleden waren daarop aangegeven. Wel sloeg hij de plaats waar een stevig hoogpolig tapijt ligt over, deze pakte hij pas op nadat deze de betreffende kamer voor de 4e keer ging stofzuigen.
Per keer dat de robot aan het werk is wordt deze slimmer en sneller, mijn PVC vloer wordt perfect gestofzuigd en gedweild, ik voeg wel een beetje vloerreiniger toe aan de watertank van het dockingstation. Als deze bijna leeg is krijg je een melding in de app en ook al zit deze nog 1/5 gevuld is dan vult de robot niet meer bij en slaat hij het dweilen over. Dus je moet op tijd bijvullen. Bij mij gaat de robot tussen de stoelen door en doet hij de hoekjes en randen ook heel goed oppakken.
Het dockingstation is wel erg groot, maar heeft een mooi design en is van hoogwaardige kwaliteit.
Geluid vind ik erg meevallen, voor mijn gevoel maakt deze robot minder herrie dan mijn normale stofzuiger.alleen bij het legen van de robot maakt deze kort heel veel herrie. Dockingstation maakt zelf de pad keurig schoon, het drogen van de pad kan uren duren en dan is de pad nog vochtig, dus ik zet dit direct uit en droog deze los.
De app vind ik heel duidelijk en biedt vele opties voor taken en schema’s. Na een aantal keer werken gaat de robot de kamers ook indelen met zones zodat je deze ook gedeeltelijk kan inzetten als ergens geknoeid is. Je kan in de app ook de accu percentage , en status van de tanks zien. Als de robot vastloopt of als er een onderdeel schoongemaakt moet worden dan krijg je een melding, ook praat de robot dan tegen je, maar dit kon ik niet goed verstaan.
Ik heb de robot een aantal weken mogen testen en ben overtuigd, want deze levert mij wat extra vrije tijd op.
Pluspunten
- Weinig onderhoud aan
- Goed zuigkracht
- Zuinig met water en stroom
Minpunten
- Groot dockingstatiom
- Pad drogen lijkt niet te werken