In verband met de sluiting van de sportscholen heb ik in april online een roeitrainer gekocht.
In eerste instantie een roeitrainer met magneetweerstand (VirtuFit Semi-Pro). Helaas gaf die roeitrainer niet dezelfde beleving als de Concept 2 waarmee ik al meer dan 15 jaar vertrouwd was. Ook twijfelde ik aan de waarden (afgelegde afstand, calorieën) die op de display werden aangegeven. Vervolgens heb ik contact opgenomen met de serviceafdeling om dit te bespreken. Een nieuwe display-module werd kosteloos bezorgd, maar loste het probleem niet op.
In verdere gesprekken met de serviceafdeling werd in overleg overeengekomen om de Semi-Pro in te ruilen voor een Ultimate Pro 2 met een voor mij gunstige bijbetaling (flinke korting). De roeimachine werd netjes thuis afgeleverd en gemonteerd en de Semi-Pro weer mee teruggenomen.
Wat een verschil! De Ultimate Pro 2 roeit zoals ik gewend ben op de Concept 2. Een duidelijke display met de gebruikelijke waarden voor afgelegde afstand en wattages. De zit is comfortabel en de machine voelt robuust aan. Een uurtje trainen geeft een heerlijk gevoel.
Terugkijkend op de afgelopen twee maanden, ben ik onder de indruk geraakt van de verleende service. Zonder die service was mijn eerste aankoop uitgedraaid op een grote teleurstelling. Nu ben ik helemaal blij met de roeitrainer en heb al menig uurtje op de machine gezeten.
Pluspunten
- uitstekende service
- robuuste uitvoering
- comfortabele zit