De Fitbit heb ik nu 4 weken kunnen testen. Ik had vooraf hoge verwachtingen. Deze zijn deels waargemaakt. Ik zal eerst de dingen noemen die mij positief verraste en benoem daarna de punten die mij wat zijn tegengevallen. Zeer positief ben ik over de batterijduur van de Fitbit. Deze gaat op één keer laden wel bijna twee weken mee. Nu weer ik niet of dit snel korter wordt omdat ik deze nog maar 4 weken heb kunnen testen. Ook weet ik niet of er dingen zijn die de batterij sneller doen leeg gaan (vaker workouts? Vaker notificaties en daarmee activeren van trilfunctie?). Toch viel deze batterijduur mij dus positief op, aangezien veel smartwatches veel vaker opgelaten moeten worden. Verder ben ik erg te spreken over de slaapmetingen en slaapscore. Het is erg fijn inzicht te krijgen in je nachtrust. Zo merkte ik bijvoorbeeld op dagen dat ik vermoeid wakker werd, ik ook volgens de metingen slechter had geslapen (bijvoorbeeld vaker wakker, korter in bepaalde slaapfases etc).
Wat het sporten betreft is het heel fijn dat je in de gaten kunt houden of je qua hartslagfrequentie nog in de juiste zone zit. Als je wilt afvallen wil je in een andere zone zitten dan wanneer je je conditie wilt verbeteren.
Qua algeheel bewegen was het fijn dat de Fitbit je kan herinneren aan het aantal stappen dat je nog wilt zetten die dag. Vlak voor elk uur krijg je een reminder om de resterende stappen voor dat uur te gaan zetten. Een fijne stok achter de deur.
Waar ik wat minder over te spreken was, is het volgende. De bediening van de Fitbit viel me erg tegen. Hij reageert niet altijd goed. Ook vind ik de menu’s onhandig en lastig te bedienen. Nu hoef je hier niet vaak gebruik van te maken, maar toch vond ik dit niet fijn. Ook de app vond ik onhandig en onoverzichtelijk. Ook deze hoef je niet vaak te gebruiken als je dat niet wilt, maar ik vond dat juist handig om de slaapscore bij te houden en dergelijke. Ik vond het ook jammer dat je deze score niet op de Fitbit zelf kon aflezen.
Het bandje vond ik wat aan de dikke kant (niet de band zelf, maar het tracker gedeelte/ zwarte gedeelte).
Het aantal functies viel me ook wat tegen. Dit hoeft echter niet een ‘dealbreaker’ te zijn. Door de beperkte mogelijkheden is de batterijduur wel heel lang. En voor veel mensen zouden deze functies genoeg zijn. Ik had mogelijk iets meer een smartwatch-achtig apparaat verwacht.
Minpunten
- Bediening
- Geen Apple health connectie