Ik heb deze fiets nu een krappe maand en hij bevalt erg goed. Ik heb vrij veel research gedaan voordat ik de fiets kocht. Je hebt goedkopere modellen, maar die hebben een ketting en geen magnetische weerstand. Vooral de aandrijving en de magnetische weerstand hebben mij overgehaald. Hierdoor is de fiets fluisterstil en kan je dus 's ochtends heel vroeg, of 's avonds laat trainen zonder dat je de rest van je huis (of de buren!) wakker maakt.
Er zit een beetje speling in de linkertrapper en je zal je zadel en stuur ook regelmatig weer even moeten vastzetten. De speling is jammer, maar had ik op de sportschool ook. Dat je je stuur en zadel weer even moet vastzetten vind ik niet erg. Er komt tenslotte best wat kracht op te staan :-)
De fiets komt in een aantal stukken in een gigantische doos. Deze is niet uit te pakken zonder de doos en de verpakking kapot te maken. Sowieso lukt het niet in je eentje. Het frame en vliegwiel is 1 onderdeel, waardoor het behoorlijk log is om uit te pakken en op de gewenste plek te zetten. Met z'n tweetjes is het geen probleem. De losse onderdelen zet je er ook zo op.
De fietscomputer stelt niet enorm veel voor. Het voelt ook een beetje 'flimsy' aan. Maar het is leuk om te zien hoever, hoe lang en hoe zwaar je hebt gefietst. Om serieus te trainen zal je waarschijnlijk toch eerder je sporthorloge gebruiken.
Bij het bestellen biedt betersport aan dat je vandaag besteld en dan morgen je fiets geleverd krijgt, dit geldt alleen niet op vrijdag. Ik was een beetje teleurgesteld dat ik de fiets uiteindelijk pas op woensdag geleverd kreeg (dinsdag was 1 januari). Die kerstkilo's moesten er nodig vanaf..
Via Betersport heb ik 2 maanden gratis trainen bij cyclemasters gekregen. Dat is echt ontzettend leuk! Enthousiaste trainers, toffe muziek en voor je het weet heb je de training er al weer opzitten. Aanrader!
Al met al ben ik erg tevreden met de fiets en met betersport.