Ik heb dit apparaat mogen testen. Reden voor aanmelding was omdat ik wel nieuwsgierig was naar het verschil tussen mijn oudere stofzuiger met snoer en draadloos. Haalt deze het wel bij mijn huidige stofzuiger?
Het uitpakken:
Stofzuiger komt in een goede verpakking, alles stevig verpakt dus alles komt ook echt heel aan. Alles zit erbij; accessoires, lader, boekjes en houder om op te hangen. Dit laatste heb ik niet gebruikt want om voor het testen gaten in mijn muur te boren is ook zo wat. Houder ziet er makkelijk en degelijk uit en zoals ik het kan inschatten super eenvoudig te monteren.
De eerste indruk:
De stofzuiger voelt wat zwaar aan maar degelijk en stevig. Na het opladen de stofzuiger met standaardmond en steel gebruikt op een pvc vloer. De eerste indruk overtreft mijn verwachting. Beter en krachtiger dan mijn 2.5 jaar oude stofzuiger. Ook maar meteen aan de slag met de stofzuigermond voor bekleding van de bank. De enkele hondenharen vliegen er vanaf. Niets meer aan doen. Werkt perfect. Eerste indruk is perfect. In de oplader want er zat bij aankomst was er maar een klein beetje accuenergie.
Het vervolg, enkele weken later:
Inmiddels vrij vaak getest en de Bosch voldoed nog steeds aan mijn/onze verwachting. Ook op vloerbedekking (trap, overloop en slaapkamer) werkt hij echt goed en doet precies wat je mag verwachten.
Zijn er ook nadelen?
Jep. Zeker. De accu heeft namelijk voor mijn woning te weinig capaciteit en ik woon niet in een kasteel :-) Met een volle lading doe ik ongeveer 10 a 15 minuten op de hoogste stand. Echt te weinig voor een gemiddeld huis. Het opladen gaat niet zo super snel dus tussen de stofzuigbeurten moet je dus wachten. Maar een extra accu zal dit probleem kunnen tackelen. De prijs is hoog maar je krijgt er dan ook echt iets voor terug. Ik zeg graag houdoe tegen mijn oude bedrade beestje!
Pluspunten
- wendbaar
- lampjes voet
- onverwacht krachtig
Minpunten
- verwisselen zuigmonden iets meer werk
- accuduur zou langer mogen