Ik heb dit product mogen testen vanuit the insiders. Dit model is identiek aan het andere model BBS711A alleen die heeft maar 1 Accu en deze 2 accu’s.
Bij aankomst waren we al positief verrast. De stofzuiger was mooi en goed verpakt. Het volgende zat er in de doos:
-De Bosch Unlimited 7 stofzuiger
- 2 Accu’s welke ook passen op een reeks andere bosch producten
- 1 muurbeugel om de stofzuiger op te hangen en op te kunnen laden
- 1 oplaad adapter
- 1 opzetstuk met een klein uiteinde perfect om moeilijk bereikbare plekken stof te zuigen
- 1 opzetstuk met een borstel
- 1 parketborstel aan een stofzuigerstang inclusief led verlichting om stof zichtbaarder te maken
De stofzuiger is zelf is mooi vormgegeven en praktisch in gebruik. De stang is ook erg stevig en kan ‘’doormidden’’ gebogen worden zodat er gemakkelijk onder tafels, kastjes of banken gezuigd kan worden. Aan de stofzuiger zit een haak. De haak is volgens bosch bedoeld om de stofzuiger snel en gemakkelijk aan een meubel te hangen. In de praktijk werkt dit soms. Op meubels zoals tafels en kastjes werkt dit best goed. Maar zodra het meubel lager is zoals een bank of bed dan werkt het niet. Het was mooier geweest als er in de stofzuigerstand al een functie was gebouwd waarmee die opzichzelf op de grond kan blijven staan.
Stofzuiger in gebruik:
De stofzuiger zelf hebben we nu zo’n 1,5e maand kunnen testen. Tijdens deze periode hebben we hem uitgebreid kunnen testen. We hebben hem gebruikt in een normaal huis, tijdens het leeghalen van de woning vanwege een verhuizing en in een stacaravan. De stofzuiger deed goed zijn werk en hebben niet onze ‘’Normale” stofzuiger hoeven gebruiken. En vonden hem zelfs nog fijner dan de traditionele stofzuiger met snoer. Doordat de stofzuiger op accus werkt kan je hem overal gebruiken. Hierdoor is die ook perfect om bijvoorbeeld de auto mee stof te zuigen.
Alleen de batterijen hebben ook zijn nadelen en dat is de gebruiksduur. De stofzuiger hebben wij voornamelijk op de turbo-stand gebruikt omdat we veel stof hadden vanwege de verhuizing en veel vuil op de grond hadden in de stacaravan. In deze stand gaat een accu slechts 15-20 minuten mee. Met 2 accus kan je dus 30-40 minuten stofzuigen. In onze situatie was dat meestal krap. Waardoor je soms een gedeelte van het huis later op de dag moest stofzuigen. Helaas kan de extra accu niet los worden gelaten aangezien de stofzuiger in de adapter moet zitten en de accu hier niet los opgezet kan worden. Een externe lader kan wel aangeschaft worden en is zeker aan te raden.
Ondanks de minpunten raad ik zeker dit product aan. Hierbij raad ik wel aan om een extra accu lader te kopen zodat je tijdens het gebruik van de extra accu de lege accu op kan laden. Of ze allebei op te laden voor de volgende keer.
Pluspunten
- Makkelijk in gebruik
- Veel accessoires meegeleverd
- Geen last meer van stofzuigzakken
- Stofzuiger uit te breiden met extra accessoires
- Buigzame stofzuigerstang
Minpunten
- Parkeerhaak onhandig
- Levensduur van batterijen
- Slechts 1 batterij gelijktijdig op kunnen laden