Vanaf het moment van uitpakken waren wij al erg enthousiast. Niet alleen omdat wij altijd al een dergelijke stofzuiger wilde gebruiken maar ook vanwege de degelijkheid en de hoeveelheid aan nuttige accessoires. Zoals ik van Bosch gewend ben komt het product goed verpakt en alles individueel in vakjes en zakjes. Huishouden - Allereerst even kort over ons huishouden. Wij zijn een klein gezin met een zoontje van bijna 3j en een middelgrote hond van 4j, woonachtig in een gezinswoning van zo’n 120m2. Ons zoontje is graag buiten, speelt veel in de zandbak en gaat naar een agrarische opvang, dat betekend dus onder andere veel zand in ons huis. De hond is een verhaal apart, die verhaart eigenlijk non stop. Gebruik algemeen - De Unlimited 7 is een naar mijn mening lichte machine (1,4 kg) en redelijk compact. Vergeleken met de Universal Vac 18 (1,7 kg) welke eveneens in ons bezit is, is dit 0,3kg lichter en qua prestaties een stuk krachtiger! Hoeveel kPa zuigkracht precies kan ik niet terugvinden. De Universal Vac is dan ook letterlijk maar een krachtige kruimelzuiger terwijl de Unlimited 7 een volwaardige stofzuiger is. Het gebruik an sich is gemakkelijk, met pakt de stofzuiger klikt de gewenste accessoires erop en schuift de schakelaar naar de gewenste stand (LOW/ TURBO/ AUTO). Vervolgens maken wij op ons gemak een rondje door het huis en gebruiken daarvoor doorgaans de buis én slang, ProAnimal borstels, kierenzuigmond en 2-in-1). En wat worden wij blij van het gebruik, wat een verademing ten opzichte van de bedrade stofzuiger waarbij we elke keer de unit en het snoer moeten verslepen terwijl deze blijven hangen. Ik had alles toegelicht maar daarvoor is te weinig ruimte. Accucapaciteit en gebruiksduur - De stofzuiger komt met één 3.0Ah accu wat voldoende is gebleken voor een ‘snel’ rondje door een eengezinswoning op de ECO stand. Wanneer de TURBO stand wordt ingezet en diverse matten en kleden grondig moeten worden gereinigd is dit echter onvoldoende gebleken en de capaciteit niet toereikend. In AUTO modus kan de accu zo’n 15min mee, dit is inclusief twee deurmatten en een laagpolig tapijt. Gelukkig is dit niet ons eerste Bosch Home & Garden apparaat en beschikken wij over 4x 2.5Ah accu’s en ik kan u zeggen, dit is géén overbodige luxe. Raad ik het aan? Jazeker! Echter adviseer ik een extra accu voor intensief gebruik of veel geduld. Al met al een erg prettig apparaat met door zijn mogelijkheden veel flexibiliteit en een hoge inzetbaarheid. * Gesponsorde review *
Pluspunten
- Gewicht
- Gebruiksgemak
- Zuigkracht
- Accessoires