Sinds enige weken mogen wij de Rowenta X-Force Flex 12.60 Animal Care testen.
Bij het openen van de doos werden wij verrast met het aantal accessoires dat meegeleverd worden.
Met deze hulpstukken kan je elk hoekje van je huis of auto goed schoonmaken.
De zuigkracht van de Rowenta is goed te noemen. Wel maakt hij veel lawaai als hij op volle kracht
gaat (iets wat onze huisdieren niet prettig vonden). De aan en uitknop zit niet handig. Het is
een soort pistoolgreep waarbij je kort de aan/uit hoeft aan te raken om de stofzuiger aan/uit
te zetten. Bij het stofzuigen kan je vinger soms even loskomen waardoor het apparaat dus
regelmatig uit gaat. Misschien gewenning waar je de vinger moet plaatsen want er zit ook een
tweede greep waarbij je extra zuigkracht kan aanzetten.
De stofzuiger kan bij langdurig gebruik best zwaar worden gezien de motor in het apparaat zit.
Je hebt dus wel wat gewicht dat je mee beweegt tijdens het stofzuigen.
De zuigkracht kan zich automatisch aanpassen op verschillende ondergronden. Maar soms doet hij
dit op hetzelfde ondergrond toch aanpassen wat ons een beetje verbaasde. Na een aantal maal
gebruiken hebben wij deze funtie maar uitgezet gezien je met de handgreep ook de zuigkracht kan
aanpassen.
De flexibele buis is ideaal om onder de kast, bank, bed te komen zonder op je knieen te moeten.
Het is wel een handigheidje gezien je een schakelaar op de buis moet indrukken om het te laten
knikken.
De geintegreerde borstels zijn ideaal. Let wel op dat je deze gelijk schoon maakt (vooral als
je langharige huisdieren hebt). Met die dierenharen borstel kan je ideaal je stoelen en bank
schoonmaken. Geweldig gezien in de testperiode onze katten behoorlijk in de reu waren.
Al met al voor een steel stofzuiger best een mooi apparaat. Wel jammer dat je de accu er steeds
af moet klikken om het op te laden. Zou ideaal geweest zijn als de stekker rechtstreeks in de
stofzuiger zou kunnen bij het opruimen in de trapkast.
Pluspunten
- Veel hulpstukken
- Snel opgeladen
Minpunten
- Gewicht is best zwaar
- Aan uit knop zeer gevoelig
- Gaat soms spontaan op volle kracht