De voet is heel wendbaar, waardoor je makkelijk in alle hoekjes kan komen. De lampjes voorop de voet zijn super handig maar ook heel confronterend. Nu zie je pas echt goed hoeveel stof er ligt, ondanks dat je denkt dat het best schoon is.
Voor mij hadden er nog wel wat meer lampjes op mogen zitten en misschien ook wat hoger. Dan heb je toch wat verlichting als je bijvoorbeeld tegen de plinten aan het stofzuigen bent.
Ook is hij heel makkelijk te gebruiken om het plafond te ontdoen van viezigheid door de voet er af te halen maar de stang te laten zitten. Het is super handig dat de uiteinden van zowel de standaard mond als de verlengde stang zijn voorzien van een borstel. Dan hoef je die dus niet steeds er apart op te zetten.
Het knikken van de steel om onder het bed en de kast te stofzuigen werkt ook heel makkelijk.
De dweilfunctie werkt ook goed, maar als de vloer erg vuil is, adviseer ik wel eerst met de gewone stofzuigermond te stofzuigen.
Ook moet je goed in de gaten houden dat je altijd eerst met de voorkant van de stofzuigermond over het vuile vloergedeelte gaat als je niet eerst heb gestofzuigd. Normaal gesproken ben ik gewend om alle richting op te dweilen en mezelf de ruimte uit te werken. Nu moet je echt met de stofzuigen van je af dweilen. Dat vergt net even een andere techniek en moet je je aandacht er meer bijhouden.
Voor een licht vervuild oppervlakte werkt het prima. Anders zou ik adviseren om apart te stofzuigen en te dweilen.
De accuduur is wat beperkt om in één keer heel het huis te stofzuigen en je moet goed in de gaten houden of het vuilreservoir niet vol zit omdat ze relatief klein is. Maar dat is een kleine moeite.
Ik heb soms het idee dat hij meer op turbostand zou moeten zuigen, maar dat is een gevoel want door de roterende borstels wordt de vloer prima schoon.
Ook zou het gevoelsmatig makkelijker zijn om de turbostand vast te kunnen zetten. Nu moet je hem vasthouden. Maar als je hem vastzet gaat de accu natuurlijk minder lang mee.
Maar al met al ben ik zeer tevreden met deze steelstofzuiger.
Minpunten
- beperkte accu
- klein opvangreservoir