Sinds enkele weken heb ik deze accustofzuiger kunnen testen. Na het uitpakken eerst opladen, volgens de handleiding 3,5 uur maar dat ging vlotter, al binnen 2,5 uur toonden de 3 streepjes dat de accu vol was. En dan zuigen maar. Deze stofzuiger is stiller dan onze bedrade stofzuiger.
Wat als een groot voordeel wordt ervaren is dat je de stofzuiger even snel pakt, in tegenstelling tot de traditionele stofzuiger. Even snel zuigen, daar is deze stofzuiger uitermate voor geschikt. Hij is licht in gewicht, gemakkelijk in de bediening en je kunt zelfs plat onder banken en kasten zuigen. Wel had de steel iets langer mogen zijn voor een nog beter gebruiksgemak. Er zijn 3 zuigstanden en opstarten doet de stofzuiger in de middelste stand. Minpuntje is wel dat de accucapaciteit niet getoond wordt en je dus niet weet hoe vol de accu nog is. De eerste keer is de stofzuiger na ca. 50 min. spontaan uitgevallen omdat de accu leeg was.
Het legen van het stofreservoir is zeer eenvoudig. Simpelweg los klikken, filterhuis uitnemen en legen. Als het filterhuis vuil is kan dit ook snel gereinigd worden waarna alles weer in elkaar en aangesloten kan worden.
Dweilen is met dit apparaat ook mogelijk. Er is dan geen zuigfunctie dus als de vloer echt vuil is eerst zuigen en dan dweilen. Zodra het dweilhulpstuk op de zuigbuis aangesloten wordt toont bij aanzetten van het apparaat het lampje “wet” en is er ook maar 1 werkstand. In de beschrijving staat voor dweilen van linoleum en houten vloeren maar wij hebben er onze tegelvloer mee onderhanden genomen en dat werkt uitstekend. Hiervoor de meegeleverde herbruikbare dweilen gebruiken. En na ruim ½ uur werk bleef de accu gewoon de 3 streepjes tonen. Kortom, een heel praktische en complete stofzuiger die wij zeker aanbevelen.
Pluspunten
- licht in gewicht
- ligt heel goed in de hand
- redelijk stil
- stofzuiger is rechtop tegen de muur te plaatsen
- veel praktische hulpstukken
Minpunten
- steel had langer gemogen
- geen duidelijke aanduiding accustatus