De P2000 komt in een stevige verpakking en alle onderdelen zitten mooi gerangschikt en stevig in de doos. De eerste ervaringen zijn verrassend positief.Het apparaat is verbazingwekkend lang genoeg en met mijn twee meter heb ik geen enkele last van mijn rug wat mij nog weleens overkomt met de gewone stofzuiger.
In de voet van de steelstofzuiger zit een rol. Deze trekt het apparaat vooruit zodat het stofzuigen geen enkele kracht zal kosten. Je ziet echt alles (!) als gevolg van de ledlampjes in de voet welke de vloer helder verlichten. De motor is krachtig genoeg om alles op te zuigen. De ecostand heeft al voldoende zuigkracht om vrijwel alle stof van de laminaatvloer op te nemen. Met een druk op de powermodus ontstaat een sterke zuigkracht waarmee alles wordt opgezogen. Dit instapmodel heeft een 21,6 volt accu, de duurdere modellen van de Philips steelstofzuigers hebben een zwaardere accu en dus ook een langere gebruiksduur.
Met deze instapper kan ik de gehele benedenverdieping (keuken/woonkamer/hal/twee slaapkamers en badkamer) doen op de krachtige stand. Daarna moet het apparaat wel op de lader. Dat laden duurt trouwens tamelijk lang: 3 tot 5 uur. In de ecostand kan de benedenverdieping tenminste twee keer volledig gedaan worden.
Deze stofzuiger kan ook als kruimeldief worden gebruikt. Echt handig is het niet want, instapmodel (!), hulpstukken worden niet bijgevoegd.
Het doorzichtige reservoir is heel gemakkelijk los te halen. Leeg het reservoir, zet het filter terug en door. Reservoir en filter zijn afwasbaar, wel eerst het filter goed drogen voordat je het gaat gebruiken.
Pluspunten:
• stevig apparaat
• bevrijd van een snoer
• zuigt goed op laminaatvloer en een vlak vloerkleed
• je pakt ‘m veel sneller dan de gewone stofzuiger dus een schoner huis
• door de ledlampjes zie je echt alles op de vloer liggen
• zuigt licht a.g.v. de roller in de voet welke de stofzuiger voorttrekt
• na registratie bij Philips 5 jaar garantie op de motor
Minpunten:
• moet tamelijk snel weer opgeladen worden
• laden duurt lang
• de instapversie heeft geen enkel hulpstuk
• niet geschikt voor hoogpolig tapijt
• partner ervaart de steelstofzuiger na enige tijd als wat belastend voor haar pols
Conclusie:
Ik ben na 3 weken nog steeds enthousiast over deze P2000 steelstofzuiger en denk de gewone stofzuiger niet meer te gebruiken vanwege genoemde ervaringen.
Mocht je wat meer geld over hebben, kies dan voor een duurder type. Bijvoorbeeld de Philips 8000 serie met vele hulpstukken maar ook de mogelijkheid de vloer nat te kunnen reinigen.
Pluspunten
- Stevig apparaat
- Zuigt goed!
- perfecte verlichting
- zeer gemakkelijk hanteerbaar
- 5 jaar garantie op motor
Minpunten
- moet snel opgeladen worden
- deze instapversie heeft geen enkel hulpstuk
- laden duurt tussen de 3 en 5 uur