Ik wilde al een tijd een steelstofzuiger omdat het eenvoudig en compact is, zonder gedoe met stopcontacten. Toch werd ik door mensen in mijn omgeving afgeraden om er een te kopen vanwege de zogenaamd lage zuigkracht. Om die reden overwoog ik een van de duurste modellen, in de hoop dat de zuigkracht beter zou zijn. Mijn zusje heeft een duurder merk, maar waarschuwde me dat die van haar ook niet zo krachtig was. Uiteindelijk koos ik daarom voor een middenklasse model van een bekend merk tegen een redelijke prijs.
Tot mijn verrassing presteert deze steelstofzuiger uitstekend, met een veel sterkere zuigkracht dan ik had verwacht. De verhalen over lage zuigkracht klopten in dit geval niet. Ik liet vrienden en familie de stofzuiger testen, en ook zij waren positief verrast. Hij presteert zelfs beter dan modellen die drie à vier keer duurder zijn.
Voordelen/Nadelen:
Batterij: Gaat ongeveer 10 minuten mee op maximale zuigkracht, maar meestal is de middelhoogte stand voldoende.
Stevigheid: Iets zwaarder dan goedkopere modellen, maar voelt daardoor robuust aan.
Dweilfunctie ontbreekt, maar niet zo erg.
Prijs/kwaliteit: Ik vind het een goede prijs/kwaliteit verhouding.
Conclusie:
Ik raad deze steelstofzuiger aan iedereen aan die een krachtige en betaalbare keuze zoekt, zonder de hoofdprijs te betalen.
Pluspunten
- Sterke zuigkracht
- Prijs/kwaliteit
- Batterij gaat prima mee