In het bezit van de Tefal stoomstrijkijzer type SV6120 Express Easy. Hiervoor gebruikte in een standaard Philips strijkijzer van 11 jaar oud. Die heeft altijd zijn werk gedaan maar kon wel eens vervangen worden door een nieuwe echt stoomstrijkijzer. Zeker nu er met een gezin gewoon veel meer was is dan toen in nog alleen was. Ik heb inmiddels drie keer de strijk gedaan en een keer gebruik gemaakt van de stoom functie zonder te strijken.
Het strijken gaat perfect. Omdat het apparaat wat groter is staat deze nu permanent op de strijkplank. Als je hem altijd wilt opbergen kan die wel lastiger zijn, maar voor ons staat hij niet in de weg. Een klein strijkijzer berg je wel zo op. Onlogisch is het formaat niet aangezien er een 1,4 liter reservoir in zit. Die vul je voorzichtig en zet het apparaat aan. Binnen no time is die op temperatuur en kun je aan de slag. Het strijken gaat dus heel simpel en snel. Precies wat je verwacht en hoopt bij een dergelijk apparaat. Dus hier voldoet deze aan alle wensen. Enige wat je hoeft te doen is temperatuur kiezen en strijken maar.
De andere optie heb ik onlangs geprobeerd. Dat is alleen stomen zonder te strijken. Dit voor een kleed gebruikt. Hiervan moet ik eerlijk zeggen dat het resultaat niet helemaal is zoals ik had verwacht. Tijdens het gebruik heb ik verschillende keren in de handleiding gekeken omdat ik mijn twijfels had of ik je wel goed deed. Er kwam geen continue straal stoom uit ofzo. Om echt iets goed te kunnen stomen is dat wel nodig. Dus over deze functie ben ik minder te spreken.
Al met al is het gewoon een prima strijkijzer wat doet wat je er van verwacht. Zoek je een no nonsense strijkijzer, dan is dit je machine!
Pluspunten
- Snel warm
- Makkelijk in gebruik
Minpunten
- Alleen stomen zonder strijken werkt minder goed