Efficiënte strijkplank met 3 stoomstranden.
De hoogte van de plank is in te stellen, wat ook geld voor de positie van de strijkplank. Deze is namelijk kantelbaar.
De strijk-/stoombout kan in de houder worden geplaatst, die op zijn beurt weer op verschillende plekken aan de plank kan worden vastgezet.
De stoomfunctie heeft 3 standen; van matig, gemiddeld tot extra heet. Standaard staat deze op de middelste stand.
De strijk-/stoombout is lichtgewicht, ligt gemakkelijk in de hand en kan hierdoor snel over de verschillende stoffen en kledingstukken worden bewogen. De bout glijdt lekker over alle stoffen heen en de kreukels laten zich gemakkelijk glad strijken/stomen.
Wat ook fijn is, dat door het stomen mijn kleding direct wordt opgefrist.
Er zit een haak aan de bovenkant van de plank, waaraan je kledingstukken aan hangers kunt hangen die je op die manier dan kunt stomen.
Wat ik fijn vind is dat dit een compact geheel is, dat gemakkelijk in te klappen is en daardoor relatief weinig opbergruimte vergt. Door de wielen, die eronder zitten, kan het geheel eenvoudig worden verplaatst.
Het waterreservoir is ruim een liter en hierdoor kunnen er veel kledingstukken worden gestoomd, waardoor ik niet steeds naar de kraan hoef te lopen om water bij te vullen.
Nadelen:
Hoog plastikgehalte, waardoor instabiel. Tijdens het strijken wiebelt de gehele plank.
Doordat je continue met stoom werkt, wordt de plank aan de onderkant (wat van plastic is) helemaal nat. Het water druppelt hierdoor op de grond. Na gebruik moet in de vloer droogmaken met een handdoek en de hoes van de strijkplank moet ik na ieder gebruik eraf halen om vervolgens te laten drogen.
Eindordeel:
Ik zou deze stoom-/strijkcombinatie aanraden aan mensen die kleinbehuisd zijn of even snel iets willen opfrissen of kreukvrij willen hebben.
Pluspunten
- Compact
- Gemakkelijk in gebruik
- Stoomt en verfrist
- In hoogte instelbaar
- Snel en doeltreffend
Minpunten
- Condensvorming aan onderzijde plank
- Hoes wordt drijfnat tijdens het stomen
- Hoog plastic-gehalte
- Instabiel