In eerste instantie wilden wij de Marantz Melody aanschaffen in combinatie met Bowers & Wilkins 685 s2 luidsprekers. Maar de verkoper gaf aan dat de app van de Marantz een stuk minder gebruiksvriendelijk was dan van HEOS en daarbij het geluid van de HEOS beter. Ik wilde dat met eigen oren horen en was direct overtuigd. Wat een subliem geluid!!
Het gebruiksgemak van de app is prima. Niet te veel poespas, maar duidelijk te bedienen. Ik mis alleen een uitgebreide equalizer. Evt met voorinstellingen. Nu kun je de bass, treble en balans instellen. Een mogelijkheid om podcasts als favoriet op te slaan heeft ook mijn aanbeveling. Maar de app wordt constant ge-update. Dus verbeteringen worden telkens doorgevoerd.
Wat ik erg mooi vind aan het systeem zijn de ongekende aansluitmogelijkheden en streamings mogelijkheden. Wij hebben analoog de platenspeler gekoppeld. Het tv geluid gaat via de boxen. En via de app zijn veel steamings mogelijkheden zoals spotify, Deezer, Internetradio.
Wat ik erg handig vind is de Bluetooth functie. Hierdoor kun je alles via je telefoon of pad streamen naar de HEOS. Je bent dan niet afhankelijk van het netwerk. Elk geluid of dit nu YouTube, een game of een andere streamingsdienst zoals Stingray radio is kan worden gestreamd. Geniaal!!
Op dit moment nog geen multiroom, maar dit zou in de toekomst zeker kunnen komen. Wij zijn nu erg blij met het geluid van de HEOS icm de B&W luidsprekers. Ook mooi dat daar een keuze vrijheid in is en je niet alleen HEOS met HEOS moet combineren.
Al met al TOP geluid, GEMAK en veel MOGELIJKHEDEN
Pluspunten
- Subliem geluid
- Ongekende mogelijkheden
- Mooi strak design
Minpunten
- Geen mogelijkheid hoofdtelefoon aan te sluiten