De Miele wasmachine is degelijk en van hoge kwaliteit. De trommel is lekker groot, 9kg, waardoor wij veel minder vaak hoeven te wassen.
En dat de machine veel energie-zuiniger is dan onze oude is ook een groot voordeel.
Er zijn veel keuzes in de te kiezen wasprogramma's. Zo gebruiken wij het katoen programma en het fijnwasprogramma veel. Maar ook het wolwasprogramma voor een mooie wollen trui vind ik belangrijk dat het erop zit, evenals het outdoor programma wat er voor zorgt dat bij dure outdoorkleding (maar ook bij skikleding bijvoorbeeld) de membranen van de kleding in tact blijven.
Binnen de wasprogramma's kan je nog voor extra functies kiezen, bijvoorbeeld de eco stand of juist extra water. Bij vieze kleding vindt ik de extra water functie een uitkomst, dan spoelt de wasmachine nog een keer extra.
Voor mij ook een must is dat bij deze machine nog kleding kan worden toegevoegd als de wasmachine al is aangezet. Ik vergeet nog wel eens wat en dan zou het weer een tijd in de wasmand liggen. Zolang er nog niet heel veel water in zit en de temperatuur is niet te hoog kan je op een knop op het display drukken en de deur ontgrendeld zich dan.
Met de ronde knop stel je het wasprogramma in wat je wilt gaan draaien en op het display ernaast geef je daarna aan op welke temperatuur je wilt wassen en de extra functies.
De bediening is dus heel eenvoudig.
De voor mij vervelende zoomer die afgaat als de wasmachine klaar is kan helemaal uitgezet worden, omdat er een hele handige app op je telefoon geïnstalleerd kan worden. Je krijgt dan een melding als de wasmachine klaar is (en ik hoef dus niet gelijk naar zolder te snellen om de zoomer uit te zetten. Je kunt de was dus niet meer vergeten op deze manier, dat vind ik super handig.
Wat als minpunt wordt omschreven is dat er geen twin-dos op de wasmachine zit. Wij vinden dit juist een pluspunt. Ik kan zelf bepalen hoeveel en welk wasmiddel ik wil gebruiken bij welke soort was. Bij de witte handdoeken gebruik ik waspoeder en de gekleurde was weer vloeibaar. De was van mijn allergische kind was ik weer apart met een ander wasmiddel, zonder wasverzachter.
Kortom wij zijn erg tevreden met deze Miele wasmachine, een echte aanrader wat ons betreft.
Pluspunten
- zeer zuinig
- grote trommel van 9 kg
- handige app-bediening