• Geluidskwaliteit
Om te beginnen met het belangrijkste, het geluid. Zoals iedereen gewend is bij Sonos is het geluid top. Meegenomen naar het werk waar ook een draadloze box staat. En vooral als die lekker hard staat blijft het geluid prachtig. Dus hier niks over te klagen.
Ook viel me niet tegen hoe hard het toch kleine boxje kan.
Er is vooral top 50 muziek mee afgespeeld.
• Bouwkwaliteit en design
Design is natuurlijk ook mooi, zelf vind ik hem liggend het mooiste.
• Gebruiksgemak
Aan het begin was het even wennen qua gebruik. Omdat ik al meerdere Sonos boxen in huis had, wa het aan het begin een beetje prutsen qua instellen. Dit omdat als ik muziek wilde afspelen de muziek automatisch overschakelde naar de al aanwezige boxen in huis en bleef de Roam stil.
Na een update de volgende dag deed die het perfect en was die te koppelen aan de andere boxen.
• Functies en mogelijkheden
Na de eerste keer via de Sonos app te verbinden met de wifi, is de box erna via Bluetooth heel snel verbonden. Zelf ben ik niet zon fan van Bluetooth omdat als je even de verbinding kwijt bent ook de muziek weg is. Dit was bij de Sonos niet (tot nu toe) het geval.
Je kan ook gemakkelijk via de app de box besturen
• Accuduur
De accuduur is prima, met een volle accu kan je prima de hele dag muziek luisteren.
Wel vond ik het jammer dat je alleen de oplaadkabel erbij kreeg (maar dat is tegenwoordig bijna standaard) hierdoor is het wel verleidelijk om de draadloze oplader erbij te kopen.
Al met al een goede toevoeging als je al Sonos hebt, ik gebruik hem zelf vooral voor in de tuin en badkamer omdat die makkelijk te verplaatsen is.
Ook als je opzoek bent naar een losse box voor onderweg ik het een aanrader vanwege de lange accuduur.