Bij het uitpakken van deze speaker valt meteen op dat het een robuuste, stevige maar toch redelijk compacte speaker is die solide aanvoelt. Verbinding maken gaat vlot en simpel, je kunt meteen aan de slag. Er zitten enkele knoppen op waaronder een verbindingsknop, extra bass en het aannemen van je telefoongesprek. Achter een klepje (zodat de speaker water- en stofdicht blijft zit nog een minijack, usb aansluiting voor het opladen van je apparaten en een knop om de led-verlichting aan-uit te doen. De speaker is een stuk handzamer dan b.v. de JBL Megaboom 2 omdat de Sony een stuk compacter is en het handvat in de speaker geïntegreerd is wat ik echt een voordeel vind. Deze speaker neem je ook gemakkelijker mee en is minder zwaar en log. Het geluid is iets minder vol dan bij de JBL maar klinkt naar mijn idee wel een stuk helderder. De bassen zijn intensief en vol. Overtuigen wel iets minder dan bij de JBL maar daar is het formaat + prijs dan ook naar.
De led-verlichting is een leuke toevoeging. Deze deinen echt mee op de muziek. De speaker is waterdicht en stofdicht en de batterij gaat wel 25 uur mee. Een ideale metgezel voor in de tuin, park of op vakantie!